Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΗΣ

Η απόφαση επικυρώνει την παρουσία των «ασπρόμαυρων» στα προκριματικά του Champions League και των «κιτρινόμαυρων» στα αντίστοιχα του Europa League.

Αδειοδότηση από το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ για τη συμμετοχή τους στη Super League την επόμενη σεζόν πήραν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρης.

Σημειώνεται πως με την εν λόγω απόφαση επικυρώνεται και τυπικά η παρουσία των «ασπρόμαυρων» στα προκριματικά του Champions League και των «κιτρινόμαυρων» στα αντίστοιχα του Europa League.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ,

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966,

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ,

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964,

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ,

ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,

ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ,

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ,

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ,

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ,

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ο.Φ.Η.),

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 50, 50β και 52 του

Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (έκδοση 2018). Η ποινή για τις εγχώριες διοργανώσεις, πέραν των επιμέρους περιορισμών που αναφέρονται στο Άρθρο 8β του Κανονισμού, είναι η αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Super League 2019-20.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2018), με μόνη ποινή την επιβολή προστίμου έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ