Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΔΜΗΕ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Την προσπάθεια του ΑΔΜΗΕ συνδράμουν αφιλοκερδώς οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό».

Εκτός λειτουργίας έχει θέσει τη Γραμμή Μεταφοράς (ΓΜ) 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας η πτώση δύο ιστών υψηλής τάσης στη Διώρυγα της Ποτίδαιας, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει μεταβεί στην Χαλκιδική για να επιβλέψει την επιχείρηση αποκατάστασης, όντας σε συνεχή συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την υψηλή τάση.

Όπως τονίζει ο ΑΔΜΗΕ, καθώς η έκταση της ζημίας είναι  πολύ μεγάλη και ο Διαχειριστής «έχει πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην περιοχή, συνεργεία του Διαχειριστή από όλη την Ελλάδα έχουν προστρέξει στο σημείο της βλάβης. Την προσπάθεια συνδράμουν αφιλοκερδώς οι υπεργολάβοι του ΑΔΜΗΕ διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό».

Για την προσωρινή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές το ταχύτερο δυνατό, το Υπουργείο Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε συνεννόηση με όλους τους παράγοντες του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να συνεισφέρουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη και γεννήτριες έως ότου επιδιορθωθούν οι βλάβες στη Γραμμή Μεταφοράς.

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής για την ταλαιπωρία που υφίστανται και θα συνεχίσει να ενημερώνει για την εξέλιξη των εργασιών», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ