Skip to main content

ΑΔΜΗΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους

Το ΔΣ του Διαχειριστή ενέκρινε επίσης την αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων

Πρόταση προς τους εργαζόμενούς του που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να αποχωρήσουν εθελοντικά, με αποζημίωση 35.000 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρεία, υπαγορεύεται από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη και αν διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση, θα ξεπεράσει τα 55 έτη το 2022. Υπογραμμίζεται πάντως ότι η αποδοχή της πρότασης έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα.

Το δ.σ. ενέκρινε επίσης, την αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων (με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των παγίων της εταιρείας), την αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων Μεταφοράς, καθώς και τη συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών και τηλεπικοινωνιών. Προβλέπεται ταυτόχρονα και η κατάργηση ορισμένων διοικητικών θέσεων, χωρίς μείωση μισθού για τα στελέχη που τις κατείχαν. Το νέο οργανόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2018.