Skip to main content

ΑΔΜΗΕ: Σε κίνδυνο η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής λόγω της φωτιάς

Εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του συστήματος μεταφοράς, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ

Σε κίνδυνο βρίσκεται η τροφοδοσία των νοικοκυριών στην Ανατολική Αττική, όπως γνωστοποίησε ο ΑΔΜΗΕ, καθώς εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του συστήματος μεταφοράς.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, καθώς και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος – Χαλκηδόνα – Ολυμπιακό Χωριό.

«Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο» διαβεβαίωσε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό δίκτυο είναι ήδη αρκετά βεβαρημένο, λόγω και του παρατεταμένου καύσωνα, ο οποίος έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης από νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη για τις 6.30 το απόγευμα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων αξιωματούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ= Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.