Skip to main content

Άδωνις για Ικαρία:Δεν υπήρξε παραβίαση μέτρων, ο Μητσοτάκης ανέβηκε για 10 λεπτά

Κληθείς να σχολιάσει το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η εικόνα ήταν εσφαλμένη, ωστόσο τηρήθηκαν τα μέτρα.

Το γεύμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ικαρία το περασμένο Σάββατο στη βεράντα του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, σχολίασε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως «δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα».

Όταν ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε εάν ήταν εσφαλμένη η εικόνα του πρωθυπουργού, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί την προσπάθεια του κύριου πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Τι κάνει εκεί; Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε ένα νησί που η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που ήθελε να δείξει οτι κανένα νησί δεν μένει χωρίς την φροντίδα του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως για το πρόγραμμα των εμβολιασμών».

Και πρόσθεσε: «Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και θυμίζω οτι πριν από μία εβδομάδα τον επαινούσαμε για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για 10 λεπτά για ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δυστυχώς εκεί κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον κόσμο που ακολούθησε. Η φρουρά του ήταν και δημιουργήθηκε αυτή η εσφαλμένη εικόνα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα. Επικοινωνιακό είναι».

Σε άλλο σημείο επανέλαβε πως η εικόνα ήταν εσφαλμένη και συμπλήρωσε: «Στην ουσία δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων. Η εικόνα αδικεί την ουσία της προσπάθειας. Δεν φταίει ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός πήγε στο σπίτι γνωστού γιατρού, προφανώς τα μέτρα τηρήθηκαν, η εικόνα ήταν λίγο εσφαλμένη».

Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης διαφώνησε σχετικά με το αν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, λέγοντάς του ότι και αυτός είχε γενέθλια την Παρασκευή και ήθελε να καλέσει κόσμο στο σπίτι, ο υπουργός απάντησε: «Ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι για να είναι κάποιος συνοδεία του Πρωθυπουργού κάνει ασταμάτητα τεστ. Δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς να κάνεις τεστ. Κατά συνέπεια όλοι ήταν ελεγμένοι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: