Skip to main content

Άδωνις: Είμαι τυχερός που είμαι υπουργός μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πολύ καλό που είμαι τώρα υπουργός γιατί έπομαι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονικης

Με ανατρεπτικό λόγο ξεκίνησε την ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως είναι τυχερός που είναι υπουργός μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πολύ καλό που είμαι τώρα υπουργός γιατί έπομαι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βοηθησε τον ελληνικό λαό με βίαιο τρόπο -«μας κόστισε κάτι παραπάνω αλλά τα έχει αυτά η ζωή»- να ωριμάσει και να αντιληφθεί τα αγαθά της ιδιωτικής οικονομίας και επένδυσης.

«Ο κυριότερος λόγος που καθυστερήσαμε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα να βγούμε από τα προγράμματα, είναι πέραν του ότι είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα από τα άλλα κράτη ότι δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να συνεννοηθούμε στα προφανή. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν μια βίαιη περίοδος ωρίμανσης της κοινωνίας καθώς κατέρρευσαν μύθοι της αριστεράς αλλά και μύθοι μακροχρόνιοι, όπως το ότι να είσαι κερδοσκόπος είναι κακό», υπογράμμισε.

Ο υπουργός έδωσε και ένα παράδειγμα για τη στροφή αυτή της κοινωνίας αναφερόμενος στην προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχοντας λάβει δεσμευτική προσφορά από την κινεζική εταιρεία Hutchison που έδινε 550 εκατομμύρια για το μισό λιμάνι Θεσσαλονίκης. «Έγινε χαμός. Κατέβηκε όλη η πόλη στο λιμάνι. Η Hutchison τελικά πήρε το λιμάνι της Σμύρνης», επισήμανε προσθέτοντας ότι κάποια χρόνια μετά δώσαμε όλο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τα μισά λεφτά από αυτά που προσέφερε η εταιρεία.