Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018
x

ΑΔΩΝΙΣ ΣΤΟ PARAPOLITIKATV: ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τις εξελίξεις για το Σκοπιανό στο ParapolitikaTV. Μοναδική προσφορά η εκδοτική σειρά «Ιστορία της Μακεδονίας».

Θέση για τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως τις εξελίξεις στο ονοματοδοτικό ζήτημα μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ παίρνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω της εκπομπής του στο Parapolitika TV, προσφέροντας τη μεγάλη εκδοτική σειρά «Ιστορία της Μακεδονίας» του καθηγητή Nicholas G.L. Hammond. 

Η μνημειώδης σειρά βιβλίων του κορυφαίου ελληνιστή καθηγητή περιλαμβάνει 12 υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, είναι ένα επίκαιρο έργο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας!

Η "Ιστορία της Μακεδονίας", που συνέγραψε ο καθηγητής N.G.L. Hammond και οι συνεργάτες του G. Τ. Griffith του και F. W. Walbank, είναι ένα έργο ήδη κλασικό στο είδος του, ένα έργο ρηξικέλευθο, που ανατρέπει τα δεδομένα, αποκαθιστά αλήθειες, ερμηνεύει και διασαφηνίζει δυσκολίες, αποτελώντας ένα αδιάσειστο ντοκουμέντο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Βιογραφικό του Νicholas G. L.Hammond

O καθηγητής N. G. L. Hammond υπήρξε εταίρος του Clare College του Cambridge (1930-1954), κοσμήτορας του Clifton College (1954-1960) και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bristol (1962-1973). Aσχολήθηκε ειδικά με την αρχαία Mακεδονία επί δεκαετίες και το μεγαλύτερο μέρος του ερευνητικού και συγγραφικού του έργου έχει αυτήν ως αντικείμενο. Στα σχετικά συγγράμματά του συγκαταλέγονται τα: “Iστορία της Mακεδονίας”, σε τρεις τόμους (ο B’ σε συνεργασία με τον καθηγητή G. T. Griffith και ο Γ’ με τον καθηγητή F. W. Walbank), “The Macedonian State”, “Alexander the Great: King, Comma-nder and Statesman”, “Three Historians of Alexander the Great: the so called vulgate authors, Diodorus, Justin and Curtius”, “Mέγας Aλέξανδρος, ένας ιδιοφυής”, “Φίλιππος ο Mακεδών” κτλ. Άλλα ιστορικά έργα του συνδεόμενα με τον ευρύτερο βορειοελλαδικό χώρο είναι τα “Epirus”, “Atlas of the Greek and Roman World in Antiquity” και “A History of Greece to 322 B.C.”. Άλλα δημοσιεύματά του σε επιστημονικά περιοδικά: “The Via Egnatia” (σε συνεργασία με το M. Xατζόπουλο), “Illyria, Rome and Macedonia in 229-205 B.C.”, “The Kingdoms in Illyria circa 400-167 B.C.”, “The march of Alexander the Great on Thebes in 335 B.C.” κτλ.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ