Skip to main content

Άδωνις:Μεγάλες εταιρείες έρχονται στην Ελλάδα για έρευνα-καινοτομία

Η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη στροφή και πάμε όλοι μας μπροστά σε ένα λαμπρότερο μέλλον, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, από τη Ροδόπη.

Την έλευση μεγάλων εταιρειών που επιλέγουν την Ελλάδα για έρευνα και καινοτομία προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της νέας μονάδας της εταιρείας Pharmathen στη Ροδόπη.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος δεν μπορεί προς το παρόν να αποκαλύψει ονόματα αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τις ίδιες τις εταιρείες.

«Η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη στροφή και πάμε όλοι μας μπροστά σε ένα λαμπρότερο μέλλον. Το πιστεύουμε, το θέλουμε, θα τα καταφέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ένα σπουδαίο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήρε την εταιρεία Pharmathen και τόνισε πως αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση. Πρόσθεσε ακόμα πως ο τομέας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί έναν τομέα αιχμής για τη χώρα ο οποίος φέρνει μεγάλες επενδύσεις. Στο σημείο αυτό μάλιστα ανέφερε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει και κάποιες μικρές εκπλήξεις αναφορικά με τον τομέα τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα ο κ.  Μητσοτάκης.

«Τα χρόνια που έρχονται θα είναι τα καλύτερά μας χρόνια», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ενδιαφέρον για επαναλειτουργία της ΕΛΜΑ
 
Ο υπουργός επισκέφθηκε ακόμα το κλειστό εργοστάσιο της ΕΛΜΑ το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο, όπως είπε, «προς τιμή τους οι εργαζόμενοι το φρουρούν και το έχουν κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση» με στόχο την επαναλειτουργία του.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι έχει ήδη μιλήσει με ένα επενδυτικό σχήμα στην Αθήνα για το πώς το υπουργείο θα μπορούσε να βοηθήσει για να ξεκινήσει γρήγορα τη λειτουργία του το εργοστάσιο.

Τέλος επισκέφθηκε και το εργοστάσιο της μπίρας Βεργίνα.