Skip to main content

Η Aegean παρουσίασε το γαλανόλευκο Airbus A320 neo γεμάτο με... Εθνική μπάσκετ (φωτο+vid)

Με τους παίκτες της εθνικής ομάδας αποτυπωμένους πάνω στο αεροσκάφος της Aegean ξεκινά το ταξίδι του εθνικού συγκροτήματος στο Eurobasket 2022

Ένα Airbus A320 neo που πάνω του απεικονίζονται παίκτες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ -μεταξύ των οποίων ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούμπο- παρουσίασε σήμερα το βράδυ σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Η αεροπορική εταιρεία αποτελεί τον αποκλειστικό χορηγό αερομεταφορών της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ για 8η χρονιά και για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), Βαγγέλης Λιόλιος δώρισε στον κ. Βασιλάκη τη φανέλα με το νούμερο 8.

Παρόντας στην εκδήλωση ο Θανάσης Αντετοκούμπο, που θαύμασε το αεροπλάνο της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, αν και στα αποκαλυπτήρια φάνηκε πρώτα η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους με τον αδερφό του Γιάννη να εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο. «Θα πάμε μετά από την άλλη πλευρά για να δεις κι εσένα», του είπε χαμογελώντας ο κ. Βασιλάκης.

«Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τη διάθεση της εταιρείας για να στηρίζει το μπάσκετ και την Εθνική μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλάκης τονίζοντας ότι «εδώ και καιρό φτιάχναμε κάτι καλό μαζί με την ομάδα» και τότε άνοιξε η πόρτα των εγκαταστάσεων της Aegean στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να εμφανιστεί το airbus με την εθνική ομάδα μπάσκετ.

‹Ωραίο» αναφώνησε ο Θανάσης Αντετοκούμπο που παρακολούθησε το εξαιρετικό θέαμα καθισμένος δίπλα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος ενώ εξήρε το έργο του κ. Βασιλάκη και της εταιρείας που στέκεται δίπλα στην εθνική ομάδα μπάσκετ. «Χαιρόμαστε αγαπητέ φίλε Ευτύχη γιατί επιλέγετε να ταυτιστείτε για 8η συνεχή χρονιά με τον αθλητισμό, δηλαδή με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, με τη χαρά, την αδρεναλίνη, με το πάθος, με το καλάθι, με τη νίκη με τη διάκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας ότι ο αθλητισμός σημαίνει «μια καλύτερη Ελλάδα, μια καλύτερη κοινωνία».

«Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, που ευχόμαστε να φτάσει τόσο ψηλά όσο και τα αεροπλάνα της Aegean, είμαι βέβαιος, το πιστεύω, ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το αεροπλάνο αυτό για να μεταφέρουμε διακρίσεις, μετάλλια, τίτλους που θα βγάλουν για άλλη μια φορά τον κόσμο στον δρόμο, που θα κλάψει από χαρά και ικανοποίηση» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Την εκτίμηση ότι η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ «αφού θα πετάει με την Aegean θα... πετάει και η εθνική ομάδα» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που μας κάνει περήφανους» ενώ απευθυνόμενος στον κ. Βασιλάκη τόνισε ότι «όλο αυτόν τον καιρό συνειδητοποίησα πόσο πολύ αγαπάτε την Εθνική Ομάδα και με την κίνηση αυτή και με όλα όσα κάνετε βοηθάτε το ελληνικό μπάσκετ και όλες τις Εθνικές Ομάδες».

Τις επόμενες ημέρες η Εθνική Ομάδα θα ριχτεί στη μάχη του τουρνουά «Ακρόπολις» που πλέον μετονομάζεται σε τουρνουά «Aegean» ενώ από 1-17 Σεπτεμβριου θα συμμετάσχει στο Eurobasket 2022 που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις στο Μιλάνο και στο Βερολίνο.

Εκτός από τον Θανάση Αντετοκούμπο, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο διεθνής μας Γιώργος Παπαγιάννης καθώς και στελέχη της Ε.Ο.Κ. μεταξύ των οποίων ο ταμίας της Νικόλαος Ζεϊμπέκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: