Skip to main content

Aegean: Οκτώ νέοι προορισμοί από τη Θεσσαλονίκη το 2020

Ενισχύει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη η Aegean από τον Απρίλιο-Οκτώ νέοι προορισμοί από το «Μακεδονία» σε πόλεις του εξωτερικού και ελληνικά νησιά

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη προχωρά η Aegean, η οποία από τον Απρίλιο το 2020 θα προσθέσει οκτώ νέους προορισμούς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε πόλεις του εξωτερικού και σε ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου 2020 η Aegean θα πετάει από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελόνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και στην Ελλάδα σε Λήμνο και Ικαρία.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της Aegean για το 2020 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες από τις πτήσεις και τον χειμώνα, ώστε να επεκταθεί η σεζόν.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δ. Γερογιάννη, η Aegean το 2020 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα σταθμεύει το βράδυ ακόμη ένα αεροσκάφος Α1321 206 θέσεων φθάνοντας συνολικά τα έξι αεροσκάφη.

Επιπλέον, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αναβάθμιση και διπλασιασμό του lounge της στα 500 τ.μ. το οποίο θα λειτουργήσει με το ξεκίνημα του νέου αεροσταθμού.

Συνολικά, το 2020 οκτώ αεροσκάφη της Aegean θα εκτελούν από τη Θεσσαλονίκη δρομολόγια προς 32 προορισμούς από 24 σήμερα και οι διαθέσιμες θέσεις θα φθάσουν τις 3,15 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25%. Σημειώνεται ότι θα αυξηθεί και η χωρητικότητα των θέσεων στις πτήσεις προς Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ και Παρίσι.

Όπως είπε ο κ. Γερογιάννης, το 2020 θα είναι για την εταιρεία μία αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η Aegean δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμοί charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.

Η Αθήνα παραμένει φυσικά ένας προορισμός - βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας. Το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ).

«Με 11 νέα δρομολόγια, 1,5 εκ. επιπλέον θέσεις 19,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις συνολικά, και φυσικά με την παραλαβή των πρώτων 6 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo δημιουργούμε παράλληλα νέο μίγμα ανάπτυξης για την εταιρεία μας. Φέτος, παράλληλα με την ανάπτυξη της Αθήνας η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης, αλλά και η νέα βάση στην Κέρκυρα βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματός μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της προυσίασης του προγράμματος της Aegean, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η Aegean αναδεικνύει την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό. «Η αύξηση σχεδόν κατά 25% των δρομολογίων εξωτερικού μας δίνει χαρά γιατί θα έχουμε ένα ακόμη όπλο για να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια στον εισερχόμενο τουρισμό. Η εταιρεία επενδύει στη Θεσσαλονίκη σε μία εποχή που ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την πόλη. Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας χαιρέτισε την ενίσχυση της παρουσίας της Aegean στη Θεσσαλονίκη και ειδικά τη δρομολογούμενη αναβάθμιση του lounge. «Θα χαρούμε πολύ στην πόλη που σχεδιάζουμε την επόμενη δεκαετία και θα έχουν ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το μετρό να έχουμε και τη δική σας βοήθεια, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», σημείωσε ο κ.Ζέρβας.