Skip to main content

ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της ένατης αγωνιστικής και έφτασε τους 16 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της ένατης αγωνιστικής και έφτασε τους 16 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η Ένωση δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’, όταν ο Φραγκουλάκης με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ωστόσο, η Ένωση στο 44’ έκανε το 1-1 με τον Καφέ να πετυχαίνει ένα πολύ τυχερό γκολ, ενώ στην επανάληψη ο Μπλάνκο στο 55΄με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, όμως αυτή που πέτυχε και πάλι γκολ ήταν η ΑΕΚ με τον Έντερ στις καθυστερήσεις.

Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στον Εργοτέλη, ο οποίος διατήρησε την αρνητική παράδοση και έφυγε και πάλι χωρίς βαθμό από το ΟΑΚΑ. Μάλιστα, αυτή ήταν η πέμπτη φορά που η Ένωση πετυχαίνει τρία γκολ κόντρα στους Κρητικούς όντας οικοδέσποινα.

Στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη τα προβλήματα τραυματισμών για την ΑΕΚ ξεκίνησαν πριν από τη σέντρα, καθώς ο Κώστας Μανωλάς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε εκτός αποστολής, ενώ την θέση του πήρε ο Καλαμιώτης. Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την Ένωση με σύστημα 4-2-3-1, τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τον Πατσατζόγλου στα δεξιά της άμυνας, τον Λαγό αριστερά και τους Δέλλα – Νασούτι στο κέντρο.

Τα δύο κεντρικά χαφ στην μεσαία γραμμή ήταν ο Μάκος με τον Καφές, ενώ λίγο πιο μπροστά έπαιζε ο Γκερέιρο. Αριστερά ήταν ο Λεονάρντο, στα δεξιά ο Μπλάνκο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ. Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Αλγερινός έβγαινε στα πλάγια και ο «Ζορό» πήγαινε στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Γιαλούση, Ρουμπάκη, Αλεξόπουλο και Σασιασβίλι στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ολίσε, Σαρρής και Ρομάνο, στις πτέρυγες ο Λεάλ με τον Φραγκουλάκη και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπούντιμιρ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τα πρώτα δέκα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 13’, όταν ο Λαγός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπλάνκο έστρωσε ωραία στον Γκερέιρο, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Εργοτέλη. Η Ένωση στα επόμενα λεπτά συνέχισε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και στο 17’ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Λεονάρντο έκανε την κίνηση από αριστερά, επιχείρησε και το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Από την πλευρά του ο Εργοτέλης πάτησε για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις στο 24’, όταν ο Λεάλ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από καλή θέση, όμως δεν σημάδεψε καθόλου καλά. Ο Ουρουγουανός είχε άλλη μία καλή στιγμή για να σκοράρει τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν το φάουλ που εκτέλεσε έξω από την περιοχή, κατέληξε στην πάνω μεριά των δικτύων. Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν το ίδιο τυχερή στην τρίτη ευκαιρία των Κρητικών. Συγκεκριμένα στο 33’ ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή (σ.σ. 28 μέτρα) και εκμεταλλευόμενος την λάθος τοποθέτηση του Σάχα, έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» για το 0-1. Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ.

Από το γκολ και μετά η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς, ανέλαβε και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να απειλήσει τον Εργοτέλη. Ωστόσο, στο 44’ ήρθε το γκολ, το οποίο όμως ήταν αρκετά τυχερό. Ο Γκερέιρο απέφυγε πολύ ωραία με ντρίπλα τον αντίπαλό του από δεξιά, έδωσε στον Μπλάνκο, ο οποίος έκανε αμέσως την σέντρα μέσα από την περιοχή σημαδεύοντας τον Καφέ. Η μπάλα πέρασε πάνω από τον Αλεξόπουλο, που προσπάθησε να κόψει με ψαλιδάκι, χτύπησε στο κεφάλι του Καφέ και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά και στο 50’ θα μπορούσε να είχε πάρει για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Λεάλ με ωραία κίνηση από δεξιά απέφυγε τους Δέλλα και Λαγό, έκανε και την παράλληλη σέντρα, όμως ο Μπούντιμιρ δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση αυτή… ξύπνησε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ανέβασαν ρυθμούς και πέντε λεπτά αργότερα κατάφεραν, μάλιστα, να κάνουν και το 2-1. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Δασκαλάκης έκανε άστοχη έξοδο και ο «Ζορό» με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο για την Ένωση, η οποία κατάφερε να πάρει νωρίς νωρίς στο δεύτερο μέρος το προβάδισμα στο σκορ. Το τέρμα πάντως ήταν σημαντικό και για τον Μπλάνκο, καθώς υποχρέωσε τον Χιμένεθ να αναβάλει την αλλαγή του.

Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν την ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα να «καθαρίσουν» το ματς, όταν ο Μπλάνκο έδωσε ωραία την πάσα στον Τζιμπούρ, αυτός έκανε και το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Δασκαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Εργοτέλης, που από το 50’ μέχρι το 60’ είχε ένα πολύ κακό διάστημα, έφτασε κοντά στην ισοφάρισε στο 63’, όταν ο Ρουμπάκης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σάχα.

Από το 70’ και μετά το ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά και οι φάσεις ήταν πλέον ελάχιστες. Μάλιστα, μετά το 85΄ ο Εργοτέλης άρχισε να πιέζει και εκμεταλλευόμενος την ταραχή που επικρατούσε στην άμυνα της ΑΕΚ, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως επιτυχία. Αντίθετα, η Ένωση είχε την ευκαιρία να πετύχει και ένα τρίτο γκολ στο 90’, όταν ο Τζιμπούρ έφυγε στην αντεπίθεση, όμως αντί να δώσει την πάσα στον αμαρκάριστο Γκέντσογλου, έκανε μόνος του το σουτ και ο Δασκαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αλγερινός όμως ήταν πιο ομαδικός τρία λεπτά αργότερα, όταν με εκπληκτική ασίστ έβγαλε τετ α τετ τον Έντερ, αυτός σημάδεψε σωστά και έκανε το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Σάχα, Πατσατζόγλου, Λαγός, Δέλλας, Νασούτι, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (81΄ Έντερ), Γκερέιρο (70΄ Γκέντσογλου), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (91’ Καράμπελας).

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Αλεξόπουλος (46΄ Μπέτο), Σασιασβίλι, Ολίσε (46΄ Χρυσοφάκης), Σαρρής, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Λεάλ (80΄ Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ.