Skip to main content

ΑΕΛ: Υπόκρυψη του ελέγχου του ΠΑΣ Γιάννινα από ιδιοκτήτη άλλης ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καταγγέλλει πως υπήρξε υπόκριψη του απόλυτου ελέγχου του ΠΑΣ Γιάννινα από τον έναν εκ των ιδιοκτητών των δύο ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ κατέθεσε καταγγελία κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) το μεσημέρι της Τρίτης (28/4). Σε ανακοίνωση που ακολούθησε χρονικά την κατάθεση της καταγγελίας, η διοίκηση της ομάδας της Λάρισας αναφέρεται σε «μεταβίβαση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με συμβολαιογραφικά έγγραφα σε φυσικό πρόσωπο, κάτοικο Ιωαννίνων, ο οποίος σχετιζόταν και σχετίζεται επιχειρηματικά κατά τον χρόνο της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ, με δύο επιχειρηματίες ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες ΠΑΕ της Super League, χωρίς να ενημερωθεί ποτέ για αυτή την μεταβίβαση η μόνη αρμόδια να την εγκρίνει, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Επιπλέον, οι Θεσσαλοί τονίζουν: «Η μεταβίβαση υπέκρυπτε και υποκρύπτει τον απόλυτο έλεγχο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ακόμη και σήμερα από τον ένα εκ των ιδιοκτητών των δύο ΠΑΕ που εμπλέκονται και λόγω της παρανομίας αυτής της συναλλαγής και της παντελούς αδυναμίας να εγκριθεί αυτή η μεταβίβαση αποκρύφτηκε το γεγονός από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Στο τέλος, η ΠΑΕ ΑΕΛ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου επί του θέματος μετά το Πάσχα. «Η ΠΑΕ ΑΕΛ, λόγω του ότι σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δίνει αγώνα κυπέλλου με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δεν αποκαλύπτει τον αγοραστή, ο οποίος ήταν εικονικός αγοραστής και ουδέποτε ενεφανίσθη στο προσκήνιο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όπως και ουδέποτε κατέβαλε ούτε ένα ευρώ για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ούτε τον αριθμό των συμβολαίων και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που αφορούν τα ονόματα ιδιοκτητών ΠΑΕ που συμμετείχαν σε αυτή την παράνομη διαδικασία, όπως και τις λεπτομέρειες της που αναφέρονται στην καταγγελία και αυτό θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου είτε στην Αθήνα, είτε στη Λάρισα αμέσως μετά το Πάσχα,» επισημαίνεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση των «βυσσινί».