Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΑΕΠΠ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Σε βάρος του έχουν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών εργαζομένων στην ΑΕΠΠ αλλά και βιασμό δικαστικής λειτουργού.

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Για τον εν λόγω πρώην πρόεδρο Εφετών, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Βασίλειου Πλιώτα με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών εργαζομένων στην ΑΕΠΠ αλλά και την καταγγελία δικαστικής λειτουργού για βιασμό της.

Σύμφωνα με το lifo.gr, στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος Εφετών φέρεται να αναφέρει ότι παραιτείται για μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Επιπλέον, φέρεται να κάνει λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητα και το κύρος του.

Μετά την παραίτηση καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ