Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΑΕΡΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται πια σε διψήφια επίπεδα, με το ποσοστό του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη να κινείται στις παρυφές του 40%.

Αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία δύο εβδομάδες περίπου πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δίνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται πια σε διψήφια επίπεδα, με το ποσοστό του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη να κινείται στις παρυφές του 40%.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει, φαίνεται να να λαμβάνει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των ευρωεκλογών.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το Κίνημα Αλλαγής είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης σταθεροποιεί τη δυναμική του, εμφανιζόμενος να εισέρχεται άνετα στη Βουλή τουλάχιστον ως πέμπτο κόμμα, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή κινούνται ελαφρά πάνω από το όριο του 3%, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική τους παρουσία μετά τις επικείμενες.

Η παράσταση νίκης είναι κοντά στο 85% υπέρ της ΝΔ με μόλις το 9,1% να πιστεύει σε ανατροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η καταλληλότητα των δύο πρωταγωνιστών επιβεβαιώνει απλώς τα ποσοστά των δύο κομμάτων. Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στο 36%, ο δε Αλέξης Τσίπρας συγκινεί το 24,7%.

Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβερνητική πολιτική φτάνει στο 26,5%, ενώ ο αντίστοιχος για την παρουσία της ΝΔ στο 37,3%.

Σημειωτέον ότι στην ερώτηση εάν προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θετικά απαντά το 46,6%.

Στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Εάν τώρα δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται σε ποσοστά 12%-13%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ