Skip to main content

Αεροδρόμιο Καβάλας: Ακόμα μία σύλληψη μετανάστη με πλαστό διαβατήριο

Ο 18χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο της Καβάλας την 1η Ιανουαρίου και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο διαβατήριο των αρχών της Γαλλίας.

Συνελήφθη χθες το πρωί, την πρώτη ημέρα του χρόνου στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένου ταξιδιωτικού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος μετέβη στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα με προορισμό το Βερολίνο της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο διαβατήριο των αρχών της Γαλλίας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. 

Σημειώνεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου είχαν συλληφθεί άλλοι τρεις αλλοδαποί, ένας 32χρονος υπήκοος Ιράν και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 32 και 29 ετών, οι οποίοι επίσης αποπειράθηκαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων των αρχών της Βουλγαρίας (δειτε εδώ).