Skip to main content

Αφαιρούν πινακίδες για οδήγηση στη ΛΕΑ στην Ε.Ο Μουδανίων-Θεσσαλονίκης

Αστυνομικά κλιμάκια «σταματούν» οδηγούς στην Εθνική Οδό Μουδανίων - Θεσσαλονίκης, βεβαιώνουν πρόστιμα και αφαιρούν πινακίδες.

Αυστηρούς έλεγχους για την κυκλοφορία οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης πραγματοποιεί η Τροχαία. Κατά τη σημερινή επιστροφή των εκδρομέων από τη Χαλκιδική και δεδομένης της αυξημένης κίνησης στη Μουδανιών δεν έλειψαν οι «έξυπνοι» οδηγοί, που επέλεξαν τη ΛΕΑ για να γλυτώσουν το μποτιλιάρισμα. Τα αστυνομικά κλιμάκια που μεταξύ άλλων βρέθηκαν για έλεγχο στην αερογέφυρα του Νέου Ρυσίου τσάκωσαν αρκετούς ασυνείδητους οδηγούς με προτίμηση στη ΛΕΑ και προχώρησαν σε άμεση αφαίρεση πινακίδων.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οδήγηση σε ΛΕΑ όταν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη επισύρει χρηματικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, 9 βαθμούς ποινής, άμεση αφαίρεση Σημάτων Κυκλοφορίας (πινακίδων) για 60 ημέρες και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Η ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και µόνο για την κίνηση οχηµάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά κ.α.) καθώς και των αρµόδιων οχηµάτων λειτουργίας και συντήρησης του οδικού δικτύου.