Skip to main content

Αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης - Τον είχαν απαγάγει πριν 2 μήνες

Ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς επέστρεφε στο σπίτι του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης που είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι, Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida υπήρξε μια ελεγχόμενη διαδικασία απελευθέρωσης του απαχθέντος επιχειρηματία από τους απαγωγείς του που τον κρατούσαν επί δίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι απαγωγείς ζητούσαν αρχικά ως λύτρα 2 εκατ. και στη συνέχεια 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες για την απελευθέρωση του επιχειρηματία δόθηκαν λύτρα, αλλά λιγότερα από το ποσό που ζητούσαν αρχικά οι απαγωγείς.

Μετά την απελευθέρωση του επιχειρηματία ξεκινά το κυνήγι της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Η απαγωγή Κυπαρίσση που είχε σοκάρει

Ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, από έξοδό του για φαγητό στο Ίλιον.

Την εξαφάνισή του δήλωσε φίλη του η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η συγκεκριμένη κοπέλα, ήταν εκείνη που επικοινώνησε με συγγενείς και φίλους του επιχειρηματία στην Ελλάδα -καθώς εκείνη βρισκόταν στην Αμερική- προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρχές.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, επεσήμαναν πως, η αρπαγή του επιχειρηματία «δεν κράτησε ώρα. Δεν φώναξε βοήθεια -όπως έχει ειπωθεί, αλλά προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο λέγοντας στους απαγωγείς του «ένα λεπτό παιδιά».

Μάλιστα, τη στιγμή που του… όρμησαν oι απαγωγείς του, το κινητό του τηλέφωνο με το οποίο έκανε βίντεο-κλήση με τη φίλη του, φαίνεται να του έπεσε στη θέση του συνοδηγού.

Οι απαγωγείς του τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο με τη βία και τον ρωτούσαν -σε καλά ελληνικά- που βρίσκεται το κινητό του.

Ο διάλογος που ακολούθησε:

-Απαγωγείς: Που είναι το κινητό σου;
-Επιχειρηματίας: Μισό λεπτό ρε παιδιά, ήρεμα ρε παιδιά.
-Απαγωγείς: Που είναι ρε το κινητό;
-Επιχειρηματίας: Μέσα στο αμάξι είναι παιδιά.

Η έκκληση της μητέρας του Γ. Κυπαρίσση στους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί της

Σημειώνεται ότι 50 ημέρες μετά την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, η μητέρα του έκανε «έκκληση στην ανθρωπιά» των απαγωγέων του παιδιού της να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να δώσουν ένα ίχνος ότι το παιδί της είναι καλά.

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα», είχε δηλώσει τότε η μητέρα του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.