Skip to main content

Fake news έστειλαν πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα της Τουρκίας με Ελλάδα

Εκατοντάδες μετακινήθηκαν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.

Φήμες που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδήγησαν εκατοντάδες Αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία να κατευθυνθούν προς την Ανδριανούπολη, με στόχο να περάσουν από τα Ελληνικά σύνορο.

Εκατοντάδες Αφγανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μετακινήθηκαν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές. 

Αυτό συνέβη διότι κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή. 

Ωστόσο η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο 0 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα. 

«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Απο εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας από τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο.

Στο ερώτημα ποιος λέει πως άνοιξαν τα σύνορα απαντούν: «Πολλοί άνθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτια και το ιντερνέτ τα λένε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31».

«Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως από τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς» αναφέρει άλλος.

Πηγή: skai.gr/φωτο αρχείου