Skip to main content

Αφγανιστάν: Δημοσιογράφος, νεόνυμφη και ακόμη τρεις νεκροί σε επιθέσεις

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις δολοφονικές ενέργειες.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τοπικός δημοσιογράφος και νεόνυμφη, σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων σε δύο αφγανικές επαρχίες χθες Σάββατο, ανέφεραν πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στην πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ, τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από άγνωστους, ανέφερε πρώην πολιτικός.

Στα θύματα της στοχευμένης δολοφονίας συγκαταλέγονται τοπικός δημοσιογράφος, ο Σαγέντ Μαρούφ Σαντάτ, ένας πολίτης και δύο μέλη των Ταλιμπάν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην Τζαλαλάμπαντ έχει καταγραφεί σειρά επιθέσεων, με στόχο κυρίως μαχητές των Ταλιμπάν, αφότου η ισλαμιστική οργάνωση κατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις ενέργειες.

Στην επαρχία Τζοζτζάν, νεόνυμφη σκοτώθηκε και άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης κατά τη διάρκεια γαμήλιας γιορτής, ανέφεραν δύο πρώην αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη στην περιφέρεια Ακτσά οφειλόταν σε χειροβομβίδα που ερρίφθη στη γαμήλια γιορτή εξαιτίας οικογενειακής διένεξης, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης που επικαλέστηκε τον διορισμένο από τους Ταλιμπάν κυβερνήτη της περιοχής.