Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ: ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ 30 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι 1.500 εργαζόμενοί μας είναι καταδικασμένοι να μείνουν απλήρωτοι, εάν διαγραφούν τα αναγνωρισμένα υπόλοιπα της οφειλής Μαρινόπουλου, λέει η εταιρεία

Στη διεκδίκηση ποσού συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ «που μας οφείλει ο Μαρινόπουλος», θα προχωρήσει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αφοί Καρυπίδη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όπως υποστηρίζει η Αφοί Καρυπίδη, «τα 30 εκ. € που μας οφείλει ο Μαρινόπουλος, θα τα διεκδικήσουμε ακόμη και εάν χρειασθεί να προσφύγουμε σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, τους οποίους ενημερώνουμε».

Προαναγγέλλει, δε, ότι θα κινηθεί ποινικά σε βάρος όσων εξαπάτησαν τη δικαιοσύνη ανάβοντας το πράσινο φως για το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου, την ώρα που τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με «γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς και τους εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας Καρυπίδη:

«Η πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης Μαρινόπουλου είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με παράσταση ψευδών γεγονότων τόσο προς τους προμη θευτές, που παραπλανήθηκαν και συμφώνησαν να υπογράψουν τη συμφωνία εξυγίανσης, όσο και προς το Δικαστήριο που την επικύρωσε. Γίνονται διαρκώς ψευδείς αναφορές για τη δήθεν διάσωση εργαζομένων και στην πραγματικότητα έμειναν απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι στο σύστημα συνεργασίας Μαρινόπουλου – Καρυπίδη. Κουρεύτηκαν με παραδικαστική και φασιστική μεθοδολογία οι απαιτήσεις της εταιρείας μας από την εταιρεία Μαρινόπουλου κατά 98,2%, ενώ η εταιρεία Μαρινόπουλου είχε αναγνωρίσει εγγράφως τις απαιτήσεις μας ύψους 30 εκατομμυρίων Ευρώ, λύοντας τη σύμβαση franchise με απατηλές μεθοδεύσεις.

Είχαμε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και στις δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού Τσίπρα και κάναμε επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά τίποτε από αυτές δεν τηρήθηκε στην περίπτωση Μαρινόπουλου. Απόδειξη αυτού οι δημόσιες δηλώσεις Φλαμπουράρη και οι προσβλητικές θέσεις Νεφελούδη για την εταιρεία μας, και το κυριώτερο, η συγκάλυψη της φυγ ής δισεκατομμυρίων από την οικογένεια Μαρινόπουλου απο τη χώρα. Άλλη μια παρέμβαση στη Δικαιοσύνη συνιστά η χθεσινή προσπάθεια που κάνει η παραδικαστική κυβέρνηση, ώστε η Δικαιοσύνη δείχνει το «ενδιαφέρον» της να προσδιορίσει νωρίτερα το αίτημα πιστωτή της εταιρείας Μαρινόπουλου να επισπευσθεί η εκδίκαση της τριτανακοπής της εταιρείας μας. Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην συγκάλυψη του σκανδάλου Μαρινόπουλου.

Εάν επικυρωθεί τελικά η διαγραφή των αναγνωρισμένων υπολοίπων της οφειλής Μαρινόπουλου προς την εταιρεία μας, τότε οι 1500 εργαζόμενοί μας είναι καταδικασμένοι να μείνουν απλήρωτοι.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να λάβει θέση και για τους δικούς μας εργαζομένους και για το παραδικαστικό σκάνδαλο Μαρινόπουλου, που είναι μεγαλύτερο από τα δάνεια των Μ.Μ.Ε. και των Κομμάτων αγγίζοντας τα 3δις € (2 δις € χωρις να υπολογισθεί η "εξυγίανση – κούρεμα" που είχε κάνει ο Μαρινόπουλος μετά την αποχώρηση της Carrefour, και 680 εκ. €, που δινει στον Σκλαβενίτη για να τον ξανασώσει με κρατικά πλέον χρήματα των Τραπεζών). Πρέπει να διερευνηθεί, πώς λειτούργησαν οι ελληνικές τράπεζες στο σκάνδαλο Μαρινόπουλου, που τον χρηματοδοτούσαν σε μία περίοδο που οι οικονομικές καταστάσεις του έδειχναν μια ξεκάθαρα αρνητική θέση. Τα 30 εκ. € που μας οφείλει ο Μαρινόπουλος, θα τα διεκδικήσουμε ακόμη και εάν χρειασθεί να προσφύγουμε σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, τους οποίους ενημερώνουμε. Παρά την αρνητική γνώμη του ορκωτού ελεγκτή της Εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο βεβαίωσε αναληθή περιστατικά προς το Δικαστήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να πιεσθεί, να πεισθεί και τέλος να δεχθεί την συμφωνία εξυγίανσης.

Με τη γνωστή κατάσταση που επικρατούσε στην ελληνική οικονομία εν έτει 2015, η Εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. συνήψε δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ τόσο από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, ελεγκτέα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που προφανώς εν γνώσει τους παρέβλεψαν τις οικονομικές καταστάσεις και τις γνώμες ορκωτών ελεγκτών, όσο και από νομικά πρόσωπα του ιδίου ομίλου – θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν στην συμφωνία εξυγίανσης, ο οποίος δανεισμός συνομολογείται από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., όπως και ότι έχει συνάψει εγγυήσεις υπέρ τρίτων νομικών προσώπων καθώς και εικονικά ενδοομιλικά δάνεια (π.χ. προς τη Βουλγαρία), που εξυπηρέτησαν την εκροή κεφαλαίων της Εταιρείας στο εξωτερικό, προκειμένου να υποστηρίξουν τον πολυτελή και πολυδάπανο βίο μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου. Απορούμε πώς η Κυβέρνηση, που, πριν καν εκλεγεί, είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, υποστήριξε τόσο σθεναρά μια συμφωνία στηριγμένη σε σαθρά θεμέλια υπέρ μιας οικογένειας, που αυτή τη στιγμή ζει πλουσιοπάροχα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, την ώρα που οι εργαζόμενοί τους, αλλά και οι δικοί μας, παραμένουν απλήρωτοι στο έλεος της ανεργίας και την ανασφάλεια της επιβίωσης.

Η Εταιρεία μας ασκεί όλες τις αναγκαίες διαδικαστικές πράξεις για την προάσπιση των συμφερόντων πρωτίστως των εργαζομένων της, που εξαιτίας της παραπάνω κατάστασης παραμένουν απλήρωτοι, και την ποινική δίωξη των υπαιτίων της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. και των προσώπων που συνετέλεσαν στην εξαπάτηση της Δικαιοσύνης και της εντεύθεν ζημίας μας. Θα προτείναμε στην Κυβέρνηση και τα στελέχη της, που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα, ασκώντας δημοσίως πρωτοφανείς πιέσεις στη Δικαιοσύνη, να φροντίσουν να εντοπίσουν τα κλεμένα και να υποχρεώσουν τη Μαρινόπουλος Α.Ε. να τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό που υποφέρει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ