Skip to main content

Αφιέρωμα στον Comandante από σήμερα στην Αθήνα

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τη New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας, θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου.
Eπταήμερο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα, 42 χρόνια από τη δολοφονία του, ξεκινά στον κινηματογράφο «Ααβόρα» στην Αθήνα.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τη New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας, θα διαρκέσει εως τις 14 Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν 50 ντοκιμαντέρ με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιγράφουν όλα τα στάδια της ζωής του Comandante. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά από τις 18:30 ως τις 00:30.

Από πλευράς Ελλήνων δημιουργών θα προβληθούν ντοκιμαντέρ των Γιώργου Αυγερόπουλου, Σεμίνας Διγενή, Στέλιου Κούλογλου, Κώστα Μπαξεβάνη και Παύλου Τσίμα.

Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί απαγγελίες ποιημάτων και κειμένων που υπογράφει ο ίδιος, καθώς και σημαντικών αποσπασμάτων της αλληλογραφίας του προς την οικογένειά του και τον Φιντέλ Κάστρο καθώς και προβολή βιντεοσκοπημένων αποσπασμάτων από συναυλίες με τραγούδια για τον Τσε.