Skip to main content

Αφιέρωμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο Perrotis College

Ύστερα από 23 χρόνια, οι απόφοιτοι του κολλεγίου βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης έχοντας ο καθένας διαγράψει τη δική του πορεία.

Ειδική έκδοση - αφιέρωμα στο Perrotis College δημοσίευσε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή η οποία αναφέρθηκε στη διαδρομή και την εξέλιξη του κολλεγίου αυτού.

Το «Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences» ιδρύθηκε ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών το 1995 με τη γενναιόδωρη προσφορά της κας Αλίκης Περρωτή, ως τριτοβάθμιο τμήμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Την πρώτη δεκαετία, τα προγράμματα σπουδών είχαν διάρκεια δυο έτη με αποτέλεσμα πολλοί από τους αποφοίτους να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης. 

Το 2007, ύστερα από την αυξανόμενη ανάγκη των αποφοίτων προγραμμάτων διετούς φοίτησης, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα, το Perrotis College άρχισε να προσφέρει προπτυχιακά πτυχία (B.Sc.) σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University. Το 2008, πιστοποιήθηκε και έλαβε άδεια λειτουργία ως ιδιωτικό κολλέγιο από το υπουργείο Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα επόμενη έτη, συνεχίζεται η ανάπτυξη των ακαδημαϊκών προγραμμάτων ενώ παράλληλα  αυξάνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Perrotis College στον αγροδιατροφικό τομέα. Το 2012 ιδρύθηκε το «Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», με στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών ατόμων που επιζητούν να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρήσεις στον τομέα. 

Το 2013 ιδρύθηκε το «Κέντρο Ελιάς Krinos» με σκοπό να προωθήσει τον ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο της ελιάς, του ελαιολάδου και των υποπροϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το φθινόπωρο του 2017, το Perrotis College προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.), σε κατευθύνσεις σχετικές με τον αγροδιατροφικό τομέα. Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών στεγάζεται στο ανακαινισμένο, υπερσύγχρονο κτίριο "Seth Frank Hall of Graduate Studies" το οποίο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξαιρετικές αίθουσες διδασκαλίας. Η ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 2016 χάρη σε δωρεά του εφόρου κ. Seth Frank.

Tο 2017 εγκαινιάσθηκε και το νέο κτιριακό συγκρότημα "Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή", χάρη σε δωρεά της κας Αλίκης Περρωτή, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των προπτυχιακών σπουδαστών. Το συνολικό κόστος του εργαστηριακού εξοπλισμού και της επίπλωσης του κτιρίου καλύφθηκε από τη δωρεά του εφόρου κ. Θ. Μαρτίνου. Το ολοκληρωμένο συγκρότημα, έχει διευρύνει τις δυνατότητες για εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη της καινοτομίας στο Perrotis College.

Παράλληλα, τα τρία τελευταία έτη, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πιστοποίησης του κολλεγίου, από το New England Commission of Higher Education - NECHE (πρώην NEASC) των Η.Π.Α.. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί διεθνές πρότυπο αριστείας και αναμένεται να επικυρώσει περαιτέρω την αξιοπιστία του Perrotis College.

Σήμερα, ύστερα από 23 χρόνια, οι απόφοιτοι του κολλεγίου βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σε διαφορετικούς κλάδους και κατευθύνσεις, έχοντας ο καθένας διαγράψει τη δική του πορεία, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές του έργου που έχει να επιδείξει το Perrotis College. Με τη συνεχή ανάπτυξη των ακαδημαϊκών του προγραμμάτων και την εφαρμοσμένη έρευνα, το Perrotis College φιλοδοξεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις του κλάδου.