Skip to main content

Αφήνει τον ΟΣΕΘ και πάει στη Χατζηγεωργίου ο Αμπατζάς

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού γραφείου της νέας υφυπουργού Εσωτερικών

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Κώστας Αμπατζάς αποχωρεί από τη θέση του προκειμένου να αναλάβει διευθυντής του πολιτικού γραφείου της νέας υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Ελευθερίας Χατζηγεωργίου. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο ίδιος στη Voria.gr λέγοντας ότι «πράγματι οι συγκοινωνίες βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση, αλλά εξίσου ή και περισσότερο κρίσιμο είναι το κεντρικό διακύβευμα».

Η αποχώρηση του κ. Αμπατζά θα γίνει άμεσα, μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες τη μετακίνησή του στο ΥΜΑΘ τη ζήτησε η νέα υφυπουργός με την οποία ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΣΕΘ διατηρεί άριστες σχέσεις. Η κ. Χατζηγεωργίου επιθυμεί να οργανώσει το δικό της επιτελείο στο Διοικητήριο και θέλει έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της προκειμένου να συντονίσει το έργο της.

Ποιος θα διαδεχθεί τον κ. Αμπατζά στην προεδρία του ΟΣΕΘ είναι προς το παρόν άγνωστο. Το θέμα αυτό το χειρίζεται ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος θα λάβει την απόφασή του στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Τέλος, χθες πέρασε ομόφωνα από το δ.σ. του ΟΣΕΘ το τελικό σχέδιο συμφωνίας μεταξύ ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ και ΟΣΕΘ για την εκχώρηση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στον ΚΤΕΛ. Πλέον, το κείμενο της συμφωνίας, την οποία είχε αποκαλύψει προ ημερών η Voria.gr, έχει σταλεί για τον αναγκαίο προσυμβατικό έλεγχο προς το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στόχος είναι η συμφωνία να αρχίσει να υλοποιείται προς τα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου.