Skip to main content

«Αφοι Μεσοχωρίτη»: Σε αναμονή της έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο

Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Δηλώσεις στη Voria.gr του πρόεδρου και διευθύνοντος Συμβούλου Αθανάσιου Μεσοχωρίτη.

Σε αναμονή έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρίας μέσω των ευνοικών διατάξεων των άρθρων 99 και 100 του πτωχευτικού νόμου από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται η κατασκευαστική εταιρία Αφοι Μεσοχωρίτη.


Η ανακοίνωση αυτή μπορεί να γίνει από μέρα σε μέρα γνωστοποίησε ο κ. Μεσοχωρίτης, μιλώντας στη Voria. Kατά τη β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας εγκρίθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Οι μέτοχοι, που εκπροσωπούσαν το 10,26%του συνόλου των μετόχων, ενέκριναν και τους χειρισμούς της διοίκησης για την ένταξη της στις ευνοϊκές διατάξεις των άρθρων 99 και 100 του νόμου 3588/2007.


Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη διαγραφή 8,5εκατ. ευρώ από τα χρέη και απομένουν 10 εκατ. ευρώ προς Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς, αλλά και άλλους προμηθευτές. Το ποσό αυτό πιστεύει ότι μπορεί να καλυφθεί σε περίπτωση που η εταιρία δικαιωθεί στην προσφυγή που έκανε κατά του δημοσίου από το οποίο ζητεί να αναπροσαρμοστούν οι τιμές σε ορισμένα έργα που ανέλαβε, λόγω μεγάλης ανατίμησης που υπέστησαν οι πρώτες ύλες. Εκτιμά ότι αν δικαιωθεί από το δημόσιο, τότε  θα καλύψει τις οφειλές των 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μεσοχωρίτης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλάδος των κατασκευών και ευελπιστεί να βγει από τη δυσμενή θέση που βρίσκεται η εταιρία του.