Skip to main content

Αφοσίωση στην ομάδα παρά τον υποβιβασμό

Ο υποβιβασμός της Κολωνίας θεωρείται πια βέβαιος όμως κορυφαίοι παίκτες μένουν πιστοί στην ομάδα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το προσωπικό τους συμφέρον

Μετά το 2-2 της περασμένης Κυριακής απέναντι στη δεύτερη της βαθμολογίας Σάλκε στην Κολωνία, η ομώνυμη ομάδα της Ρηνανίας φαίνεται να συνειδητοποιεί και να αποδέχεται πια αυτό που πολλοί θεωρούσαν σίγουρο ήδη πολύ νωρίτερα. Η Κολωνία έχει πλέον ελάχιστες μαθηματικές πιθανότητες να αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη Bundesliga, αλλά τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι ιθύνοντες της ομάδας είναι έτοιμοι να αποχαιρετήσουν –τουλάχιστον για έναν χρόνο- την κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Γερμανίας.

Παρά τη διάχυτη λύπη για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό όμως, μια είδηση ήρθε να απαλύνει λιγάκι τον πόνο των φίλων της Κολωνίας. Ο Γιόνας Χέκτορ, ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας, αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2023. Η συγκεκριμένη απόφαση του 27χρονου αριστερού μπακ-χαφ μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο των κολοσσών της Bundesliga. «Όχι» λοιπόν σε πιθανές προτάσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου από τον 36 φορές διεθνή με την Εθνική Γερμανίας.

Συγκινημένοι οι φίλοι της Κολωνίας

«Θα μπορούσα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρω μεταγραφή σε κάποιον άλλο σύλλογο μετά από τη φετινή σαιζόν, αλλά για μένα δεν φαινόταν σωστό να το κάνω», είπε ο Γιόνας Χέκτορ, δίνοντας σύνθημα ανάκαμψης για τη νέα χρονιά: «Ανήκω στην Κολωνία και θέλω μαζί με την ομάδα και με τη στήριξη των φιλάθλων μας να είμαστε πάλι άκρως επιθετικοί τη νέα σαιζόν». Η απόφαση του Γιόνας Χέκτορ δεν αποκλείεται να βρει μιμητές για την παραμονή κι άλλων κορυφαίων παικτών της ομάδας, όπως ο Τίμο Χορν, ο Λεονάρντο Μπετανκούρ και ο Ντόμινικ Χάιντς. Ο 24χρονος τερματοφύλακας Τίμο Χορν, ένας από τους καλύτερους της Bundesliga, όπως όλα δείχνουν θα ενισχύσει επίσης την ομάδα του και στη δεύτερη τη τάξει λίγκα. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, είναι μάλιστα έτοιμος να δεχθεί και γενναία μείωση αποδοχών.

«Ανατριχίλα», «δάκρυα χαράς», «θρύλος» ήταν μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν φίλοι της Κολωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σχολιάσουν την απρόσμενη κατά πολλούς απόφαση του Γιόνας Χέκτορ.

Η κίνησή του βέβαια δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Κορυφαίο παράδειγμα θυσίας προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών είναι ίσως η παραμονή ποδοσφαιρικών θρύλων όπως ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο Αλεσάντρο ντε Πιέρο και ο Πάβελ Νέντβεντ στη Γιουβέντους μετά τον υποβιβασμό της το 2006 εξαιτίας του σκανδάλου στημένων αγώνων Calciopolis.

Παρόλα αυτά κινήσεις όπως αυτή του γερμανού διεθνή ποδοσφαιριστή ξεχωρίζουν και εξαίρονται σε μια εποχή που η εμπορευματοποίηση του βασιλιά των σπορ λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο αλλοτινός ρομαντισμός πνέει τα λοίσθια.

Dpa / Άρης Καλτιριμτζής

Πηγή: Deutsche Welle