Skip to main content

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η πολιτική δεν είναι life style

Η υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ είναι από τα φρέσκα πρόσωπα του ψηφοδελτίου.Τι λέει για Συμφωνία των Πρεσπών και το διακύβευμα των εκλογών

Είναι από τις πιο φρέσκες και νεανικές παρουσίες του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, με πολιτικό λόγο και άποψη. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έγινε γνωστή για τις αθλητικές της επιδόσεις, καθώς είναι πανελλήνια πρωταθλήτρια στο τένις, είναι μάχιμη δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, μέλος της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος της «γαλάζιας» οικογένεια της Θεσσαλονίκης.

Πιο γνωστή όμως στο ευρύ κοινό έγινε από την καμπάνια που ετοίμασε για την προστασία του brand των μακεδονικών προϊόντων, την οποία υιοθέτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γλυκό πρόσωπο της κ. Λατινοπούλου δεν προδίδει το δυναμισμό και την «αυστηρότητα» που βγάζει όταν μιλάει για πολιτικά ζητήματα. Η ίδια λέει στη συνέντευξή της στη Voria.gr: «Δεν θα θυσιάσω αυτά που κέρδισα με κόπο για μια αμφίβολη δημοσιότητα με ημερομηνία λήξης».

Γιατί αποφασίσατε να μπείτε στη μάχη των εθνικών εκλογών; Δεν είναι μεγάλη η πρόκληση;

Γιατί πολύ απλά επιλέγω τη δράση από την αδράνεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε εμπιστευόμενος μου μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και καλούμαι να σταθώ αντάξια των υψηλών απαιτήσεων που απορρέουν. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω τις δυνάμεις μου στο στίβο των εκλογών. Αλλά δεν φοβάμαι τις προκλήσεις. Έχω στο πλευρό μου την οικογένεια μου αλλά και πολλούς συμπολίτες μας, που έχουν αγκαλιάσει, εδώ και δυόμισι χρόνια, την πρόθεση μου να πολιτευτώ, γνωρίζουν το έργο μου, με σημείο αναφοράς την καμπάνια για την προώθηση των μακεδονικών προϊόντων. Βγαίνω λοιπόν μπροστά σε αυτή τη κρίσιμη για την Πατρίδα μας εκλογική αναμέτρηση, διεκδικώ, εκπροσωπώντας τη δική μου γενιά, ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο. Κατεβαίνω για να καταθέσω σκληρή δουλειά, προτάσεις και αφοσίωση στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ. Η πολιτική δεν είναι life style για μένα. Είναι υποχρέωση και σεβασμός  σε αυτούς που σε τιμούν με τη ψήφο τους. Και δεν έχω καμία διάθεση να υποχωρήσω από τις αρχές και τις αξίες μου.


Αναφερθήκατε στην καμπάνια σας σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα. Ποια είναι η γνώμη σας για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Είναι μια κάκιστη Συμφωνία που παραδίδει στους βόρειους γείτονες μας τα πάντα: όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Για εμένα είναι άκρως τιμητικό το γεγονός, πως ο αυριανός Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενσωμάτωσε τη δική μας πρόταση για την προώθηση των μακεδονικών προϊόντων και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, εντάσσοντας την πρωτοβουλία μας στο σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας για τη μέγιστη δυνατή ανάδειξη της Μακεδονικής γης, για την ανάπτυξη του τουρισμού, για την προσέλκυση επενδυτών, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ΝΔ αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να αμβλύνει, στο μέτρο του εφικτού, τις δυσμενέστατες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαι βέβαιη πως μπορούμε και θα το καταφέρουμε!

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Η επιστροφή της χώρας στο δρόμο της λογικής. Η θωράκιση της απέναντι στο λαϊκίστικο, δημαγωγικό καιροσκοπισμό. Η εφαρμογή ενός ρεαλιστικού, υλοποιήσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη. Θεσμικές, γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ρήξεις και ανατροπές, αξιοπρεπή, υπερήφανη εθνική εξωτερική πολιτική. Αξιοκρατία, ποιότητα στον πολιτικό λόγο, σοβαρότητα, συνέπεια, εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους που δεν προέρχονται από κομματικά «τζάκια». Αυτά είναι κατ' εμέ τα αυτονόητα, πράγματα όμως που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου δεδομένα. Πιστεύω, όμως, απόλυτα πως μόνο με μια ισχυρή, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, να κάνουμε την προσωπική και συλλογική μας υπέρβαση.

Η ομορφιά στην πολιτική προσμετράται στα θετικά ή μήπως έχει και αρνητική χροιά;

Πιστεύω πως έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον τρόπο που εσύ επιλέγεις να αξιοποιήσεις την εξωτερική σου εμφάνιση. Θα σας απαντήσω, πως όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφια βουλευτής ξεκαθάρισα σε όλους τους τόνους πως θέλω να με επιλέξουν οι συμπολίτες μου για αυτά που μπορώ να προσφέρω. Είμαι υπερήφανη για όλα όσα έχω πετύχει στη ζωή μου, τελείωσα με άριστα τις σπουδές μου, έχω μια πανέμορφη οικογένεια, κάνω χρόνια πρωταθλητισμό στο τένις, δεν θα θυσιάσω αυτά που κέρδισα με κόπο για μια αμφίβολη δημοσιότητα με ημερομηνία λήξης!