Skip to main content

Αφροδίτη Νέστορα: Η συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα και η προσφορά είναι τρόπος ζωής

Η μάχιμη δικηγόρος και ιδρύτρια του συλλόγου RED-Y μοιράζεται την ανάγκη της για προσφορά στο κοινό και μας καλεί να γίνουμε δότες μυελού των οστών.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Αν η νομική είχε πρόσωπο θα ήταν αυτό της Αφροδίτης Νέστορα. Μίας νέας γυναίκας με υψηλά ιδανικά που βάζει πάνω από όλα το κοινό καλό. Στόχος της η δικαιοσύνη για την οποία και μάχεται ενεργά εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αυτός είναι ο λόγος που ίδρυσε πριν λίγο καιρό μαζί με φίλους και συνεργάτες το σωματείο «RED-Y» που έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών ενημερώνοντας για το πόσο απλή είναι πλέον η διαδικασία η οποία κυριολεκτικά μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Συνομιλήσαμε κάπου ανάμεσα στο τέλος μίας δίκης και στις προετοιμασίες για μία σημαντική εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου, στον οποίο η Αφροδίτη Νέστορα είναι μέλος του ΔΣ- αφού εκλέχτηκε πρώτη σε σταυρούς σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η συμπλήρωση ενός χρόνου από το νέο οικογενειακό δίκαιο, επομένως από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να απουσιάζουν τα θέματα των γυναικοκτονιών και των έμφυλων ανισοτήτων.

Η Αφροδίτη Νέστορα μοιράστηκε με τη Vwoman το πάθος της για τη δικηγορία και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και μας κάλεσε όλους να ενημερωθούμε μέσω του RED-Y, του συλλόγου που δημιούργησε με φίλους, για το πόσο εύκολη είναι πλέον η διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών, μίας ενέργειας προσφοράς που μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.