Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ ΛΟΓΩ… ΤΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 363 νέα κρούσματα.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας προέτρεψε την Παρασκευή τους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και προειδοποίησε πως ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εάν δεν ανασχεθεί αυτό που το υπουργείο Υγείας φοβάται πως είναι το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 363 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να σπάει το φράγμα των τριάντα χιλιάδων και να φθάνει τις 30.017. Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους πεντακόσιους νεκρούς (είναι πλέον 501). Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 1,67%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν ζήτησε να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες συναθροίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, προέτρεψε τους εργοδότες να φροντίσουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους να δουλεύει από το σπίτι σε όποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν αυτό, ενώ ενθάρρυνε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να μείνουν σπίτι.

«Εάν δεν σταματήσουμε τώρα αυτόν τον ρυθμό εξάπλωσης, η καθημερινότητά μας, στην οποία μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε μια ανάσα, θα τεθεί υπό περιορισμό», τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πανδημία ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Μουν Τζε-ιν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ