Skip to main content

Αυστραλία: Έγγραφο μπορεί να φέρει νέους μπελάδες στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος είχε δηλώσει πως δεν είχε ταξιδέψει 14 μέρες πριν πάει στην Αυστραλία ωστόσο ένα νέο έγγραφο φαίνεται να τον διαψεύδει.

Πολλά επεισόδια φαίνεται να έχει ακόμα το σίριαλ της συμμετοχής του σούπερ σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς στο φετινό Australian Open.

Ένα έγγραφο φαίνεται να δημιουργεί νέα προβλήματα στον Σέρβο, που έχει ξεκινήσει προπονήσεις στη χώρα των καγκουρό.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε δηλώσει στο Travel Declaration (Δήλωση Ταξιδιού), που απαιτείται για την είσοδο στη χώρα, ότι δεν είχε ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες πριν το ταξίδι του στην Αυστραλία (6/1).

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να είναι αλήθεια, καθώς τα social media εκθέτουν και πάλι τον Σέρβο τενίστα, ο οποίος ταξίδεψε από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια της Ισπανίας κατά το διάστημα αυτό.

Οι Αυστραλοί υποστηρίζουν ότι το θέμα έχει φτάσει στην κυβέρνηση, η οποία ψάχνει αν ο Τζόκοβιτς έκανε ψευδή δήλωση.

Να τονιστεί, βέβαια, ότι αυτό που θα μπορούσε να τον «σώσει», είναι ότι είπε στους ανθρώπους της συνοριακής αρχής ότι η Tennis Australia συμπλήρωσε τη φόρμα για εκείνον.

Η ποινή για συμπλήρωση ψευδών στοιχείων φτάνει μέχρι και τη 12μηνη φυλάκιση.

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι αύριο (12/1) θα έχει γίνει γνωστή η απόφαση του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ, ο οποίος έχει την εξουσία να αποφασίσει την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.