Skip to main content

Αυστραλία: Καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος κρουσμάτων Covid-19 για το 2021

Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Σίδνεϊ, εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown - Η πλειονότητα των κρουσμάτων ήταν μέλη οικογενειών

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων της Covid-19 που έχει καταγράψει μέσα στο 2021, σε μια έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που αποδίδεται στην ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού στο Σίδνεϊ παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 112 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σχεδόν όλα στο Σίδνεϊ, στην πέμπτη συναπτή ημέρα που καταγράφεται αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο υπήρξε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο καθώς οι τελευταίες μολύνσεις ήταν άτομα που βρίσκονταν εκτός κοινότητας ενώ οι λοιμώξεις μειώθηκαν σε 34, από 45 την Κυριακή.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι η πορεία αυτού του αριθμού μέσα στις επόμενες μέρες θα καθορίσει αν θα παραταθεί το lockdown στο Σίδνεϊ, που αναμένεται να λήξει την Παρασκευή.

"Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μηδέν", δήλωσε η Μπερετζίκλιαν.

Όπως είπε η πλειονότητα των κρουσμάτων των τελευταίων 24 ωρών ήταν μέλη οικογενειών ή στενοί φίλοι ήδη μολυσμένων ατόμων.

Τα μέτρα lockdown στο Σίδνεϊ αυστηροποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, με περιορισμό στους κατοίκους να κινούνται σε απόσταση 10 χλμ από το σπίτι τους για άσκηση. Οι υπαίθριες συγκεντρώσεις έχουν περιοριστεί σε δύο άτομα και μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό μπορεί να φεύγει από το σπίτι καθημερινά για να αγοράζει είδη πρώτης ανάγκης.