Skip to main content

Αυστραλία: Τον Γενάρη η πρώτη παρτίδα εμβολίου για κορωνοϊό

Η Αυστραλία θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις αρχές του νέου χρόνου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Αυστραλία αναμένεται να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς ο αριθμός των νέων ημερήσιων περιστατικών μόλυνσης στην πολιτεία της Βικτόρια μειώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων.

Ο Μόρισον ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του πέτυχε συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων. Το ένα που αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο είναι αυτό που αναπτύσσεται από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland.

"Η Αυστραλία χρειάζεται κάποια ελπίδα", δήλωσε ο Μόρισον στην Καμπέρα. "Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα, για να προστατέψουμε την υγεία των Αυστραλών. κατά της πανδημίας του κορωνοϊού".

Ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ, δήλωσε πως οι επιστήμονες που ηγούνται της ανάπτυξης των δύο εμβολίων έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι πρόσφατες αποδείξεις συνηγορούν πως και τα δύο εμβόλια θα προσφέρουν "προστασία πολλών χρόνων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ