Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα νέα ακίνητα που ρίχνει στην αγορά η ΕΤΑΔ

Ακίνητα στην 25ης Μαρτίου, στην Αγ. Σοφίας και στη Δημητρίου Γούναρη βγαίνουν στο σφυρί-Επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για πολυκατοικία στη Κασσάνδρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), η οποία βγάζει στο σφυρί ολοένα και περισσότερα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrelastate.gr.

Την ώρα που η πλατφόρμα τροφοδοτείται συνεχώς με νέα ακίνητα, ξαναβγαίνει στο σφυρί στις 10 και στις 11 Ιουλίου πολυκατοικία στην Κασσάνδρου 101, κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά, για την οποία είχε διενεργεθεί αρχικά διαγωνισμός στις 18 Ιουνίου, ο οποίος όμως δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως είχε γράψει η Voria.gr, μεταξύ των διαμερισμάτων που πωλούνται είναι ακίνητα που διατίθενται προς 23.000 και 24.000 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι πως ο διαγωνισμός, που θα πραγματοποιηθεί εκ νέου θα έχει διάρκεια μόλις μίας ώρας (!). Πάντως μπορεί τα διαμερίσματα να έχουν άκρως προσιτή τιμή, ωστόσο δεν αποκλείεται το τελικό ποσό να είναι εντελώς διαφορετικό και ιδιαιτέρως υψηλό.   

Η ΕΤΑΔ ρίχνει στην αγορά μία σειρά διαμερισμάτων, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε μία συγκυρία κατά την οποία το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως από ξένους επενδυτές αλλά και Έλληνες, που αίφνης βγήκαν στην αναζήτηση ακινήτου καθώς διαθέτουν ρευστότητα, έχει αυξηθεί.  Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες το ενδιαφέρον που καταγράφεται για ανοιχτού τύπου διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν για διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη είναι άκρως ικανοποιητικό, ωστόσο οι εν δυνάμει επενδυτές, όπως εξηγούν κύκλοι της αγοράς έχουν πάντα τις κεραίες τους στραμμένες σε ακίνητα που παραμένουν ευκαιρίες και όχι σε ακίνητα που ξεκινούν από χαμηλά τιμήματα, αλλά εκτινάσσονται σημαντικά.  

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΤΑΔ προσέθεσε ένα ακόμη διαμέρισμα στην πλατφόρμα της. Πρόκειται για διαμέρισμα στην οδό 25ης Μαρτίου, στο νούμερο 29, για το οποίο ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 70.000 ευρώ. Το διαμέρισμά εκτείνεται σε 83 τμ και βρίσκεται στον τέταρτο όροφο πολυώροφης οικοδομής, μέτριας κατάστασης,  όπως αναφέρεται στην περιγραφή του ακινήτου, στην ισοτσελίδα της ΕΤΑΔ. Το διαμέρισμα διαθέτει τρία δωμάτια και είναι ελεύθερο.  

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να μπουν και τα ακριβή στοιχεία του ανοιχτού διαγωνισμού (ημερομηνία έναρξης και λήξης του διαγωνισμού καθώς και τιμή εκκίνησης) που θα αφορά ακίνητα – φιλέτα στην Αγία Σοφίας, στη Δημητρίου Γούναρη αλλά και στην Αγία Τριάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, ήδη, να εκδηλώσουν μέσω της πλατφόρμας το ενδιαφέρον τους.  

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών, έκαστο ακίνητο μεταβιβάζεται "ως έχει και ευρίσκεται", ενώ εναπόκειται στους ενδιαφερόμενους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να προβούν σε πλήρη νομικό και/ή τεχνικό έλεγχο.