Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει μια σειρά μέτρων, προκειμένου να μπει τέλος στις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και στην αλόγιστη χρήση SMS

Την ώρα που η μάχη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα εντείνεται, η κυβέρνηση αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να λάβει πιο αυστηρά μέτρα αναφορικά με τον περιορισμό κυκλοφορίας.

Πρόκειται άλλωστε για το δόγμα της κυβέρνησης να προχωρά σε πιο αυστηρές λύσεις όταν παρατηρούνται παρεκκλίσεις πολιτών από το υφιστάμενο πλαίσιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει μια σειρά μέτρων, προκειμένου να μπει τέλος στις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033.

Ποια είναι τα πιο δραστικά μέτρα

    Χρονικός περιορισμός έως 2 ώρες στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις

    Πλαφόν έως 3 SMS στο 13033 ανά 24ωρο

    Περιορισμός στη χρήση έγγραφων διαβεβαιώσεων από συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες

    Επέκταση στον περιορισμό της κυκλοφορίας έως τη Δευτέρα του Πάσχα

    Κλείσιμο εθνικών οδών μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη)

Μιλώντας στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ουσιαστικά έκανε σαφές ότι θα ανακοινωθούν τα επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Οσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων». Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας δύο και τρεις φορές τη μέρα άσκοπα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ