Skip to main content

Αυτές οι παραστάσεις θα ανέβουν στο Θέατρο Σοφούλη μέχρι τον Μάρτιο

Δείτε ποιες παιδικές παραστάσεις και παραστάσεις ενηλίκων θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του θεάτρου για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Το Θέατρο Σοφούλη μπαίνει στο 2018 με παιδικές παραστάσεις που έχουν τη σφραγίδα ποιότητας της Καλλιτεχνικής Εταιρίας και συνεργασίες που δίνουν βήμα στους τοπικούς θιάσους της Θεσσαλονίκη.

«Η ακρίδα, ο βάτραχος και το καλό συναπάντημα» του Τάσου Ιωαννίδη

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα λόγω του Χριστουγεννιάτικου «Καρυδιού», το αγαπημένο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Η ακρίδα, ο βάτραχος και το καλό συναπάντημα» επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις. Ένα βαθιά εσωτερικό έργο ενάντια στο bullying και τον ανταγωνισμό, με μουσικά παντρέματα τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή πολιτιστική κληρονομιά ενθουσιάζει και προβληματίζει, με κέφι… Γιατί «όταν παίζει το εγώ μας, χάνουμε τον εαυτό μας»!
Κάθε Κυριακή στις 11.30 για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Κατσαρίδα - Μικρός Βοράς

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του 2017, η «Κατσαρίδα», το αντι-ηρωικό ντανταϊστικό μιούζικαλ του Βασίλη Μαυρογεωργίου σε σκηνοθεσία Τάσου Ράντζου επιστρέφει για δύο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη 26 & 27/2 στις 21.00.

«Η παγωμένη προγκίπισσα»

Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζει το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» (Frozen) σε θεατρική διασκευή για δύο μόνο παραστάσεις
28 Φεβρουαρίου στις 16.30 & 18.30

ΕΛΛΑΣ, ΓΕΛΑΣ…- Παύλος Δανελάτος

Τέσσερις κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή έρχονται στις 2,3,4 & 9,10,11 Φεβρουαρίου στο θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου. Ο σατιρικός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και εκδότης Γεώργιος Σουρής (1852-1919) έχει χαρακτηριστεί ως ο «Νέος Αριστοφάνης». Γνωστός κυρίως από την έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Ο Ρωμηός, στην οποία έγραφε αποκλειστικά σχεδόν ο ίδιος, υπήρξε πολύ δημοφιλής στο ευρύ κοινό, λόγω του ευφυούς ευθυμογραφικού περιεχομένου των κειμένων του και της γλώσσας του, που αποτελεί μίξη δημοτικής και καθαρεύουσας.
2,3,4/2 ΚΑΙ 9,10,11/2
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 8€ μειωμένο
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ μέσω viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

«Για πάντα μαζί, ξανά…»

Μια μοντέρνα κωμωδία υποταγμένη στις σύγχρονες παθογένειες μιας οικογένειας όπου η συνήθεια και η φθορά της καθημερινότητας διαταράσσει την ισορροπία της. Η υποδόρια βία μέσα από το κωμικό στοιχείο σε όλη του την ψυχολογική, κοινωνική και γλωσσική του διάσταση απεικονίζει τις σύγχρονες προβληματικές ενός ζευγαριού ακυρώνοντας τις παραδοσιακές άξιες.
17,18,24,25/2
Ώρες παραστάσεων : Σάββατο 9:00μμ και Κυριακή 8:30μμ
Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 10€, φοιτητικό & ανέργων 8€

60 λεπτά – Άνθιμος Κατιρτζόγλου

2,3,4/3, 9,10,11/3, 16,17,18/3
Ο Άνθιμος Κατιρτζόγλου είναι ίσως από τους πιο δραστήριους δημιουργούς ποπ θεάτρου στην πόλη μας. Γράφει, σκηνοθετεί και παίζει έργα που προκαλούν γέλιο, δάκρυ αλλά και ερωτήματα. Μετά το ανατρεπτικό «Νευρικοί Εραστές 2 ½» παρουσιάζει στο θέατρο Σοφούλη την παράσταση «60 λεπτά», ένα ψυχολογικό θρίλερ όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

BLACK OUT – Θεατρική Ομάδα Ε(υ)φορία

23,24,25/3 ΚΑΙ 30,31/3 ΚΑΙ 1/4
Έχουν γίνει πια θεσμός, ενώ κάθε χρονιά το επίπεδό τους ανεβαίνει. Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, για έκτη χρονιά και μετά την περσινή επιτυχία του «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» φέτος παρουσιάζει το «Black Out».