Skip to main content

Αυτές είναι οι αρμοδιότητες των νέων αντιπρυτάνεων του ΑΠΘ

Για τις αρμοδιότητες των νέων αντιπρυτάνεων ενημέρωσε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ο ίδιος ο νεοεκλεγείς πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.

Οι νέες πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, με την έναρξη δηλαδή του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Ωστόσο, σε συνάντηση η οποία έγινε μεταξύ του νεοεκλεγέντος πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου και των νεοεκλεγέντων αντιπρυτάνεων αποφασίστηκαν οι αρμοδιότητες καθενός εκ των τεσσάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας αναλαμβάνει ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Κωβαίος. Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας. Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης και τέλος, αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες πρυτανικές αρχές εξελέγησαν στις 11 Ιουνίου, με καθολική ψηφοφορία από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι αντιπρυτάνεις, αυτή τη φορά εξελέγησαν από ξεχωριστή κάλπη, σε σχέση με τον πρύτανη. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε κάποιες ανησυχίες σχετικά με το εάν το νέο πρυτανικό σχήμα θα μπορέσει να συνεννοηθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, κατά τη διαδικασία κατανομής των αρμοδιοτήτων φάνηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μεταξύ των μελών των νέων πρυτανικών αρχών υπάρχει πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης.

Για τις αρμοδιότητες των νέων αντιπρυτάνεων ενημέρωσε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ο ίδιος ο νεοεκλεγείς πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο απέστειλε προς όλους στο ΑΠΘ.