Skip to main content

Αυτές είναι οι έξι πιθανές πόλεις για τη διεξαγωγή του Ρίβερ - Μπόκα

Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Ν. Αμερικής αποφάσισε να διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός εκτός Αργεντινής μετά τα όσα συνέβησαν στο «Monumental».

Μπορεί ο δεύτερος τελικός του CONMEBOL ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς να έχει ημερομηνία μετά την αναβολή του και αυτή θα είναι 8 ή 9 Δεκεμβρίου, όμως δεν έχει ακόμα έδρα.

Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής αποφάσισε, αν τελικά διεξαχθεί το παιχνίδι και δεν προσφύγει στο CAS η Μπόκα, αυτό να πραγματοποιηθεί εκτός Αργεντινής.

Μέχρι στιγμής δύο είναι οι πόλεις που έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση. Η μία είναι η Γένοβα στην Ιταλία, μιας και οι ιδρυτές των «Χεινέσες» και των «Μιγιονάριος» ήταν Γενοβέζοι μετανάστες στο Μπουένος Άιρες. Η δεύτερη πόλη είναι το Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας και το «Estadio Mineirao».

Ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρεζ, επίσης πρότεινε ότι η πόλη της Κολομβίας θα μπορούσε φιλοξενήσει τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη Λατινική Αμερική.

Εκτός από τις τρεις αυτές επιλογές, ως πιθανά σενάρια είναι και αυτά της Ασουνσιόν στην Παραγουάη, το Μαϊάμι στις ΗΠΑ, καθώς και το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.