Skip to main content

Αυτές είναι οι ομάδες του νέου κύκλου επιτάχυνσης του OK!Thess

Ποιες είναι οι 11 startups που πέρασαν από τη διαδικασία του pitching και θα λάβουν στήριξη και καθοδήγηση από τους προπονητές της θερμοκοιτίδας

Έντεκα startups θα συμμετάσχουν στον 6ο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης της θερμοκοιτίδας ΟΚ!Τhess

Στο Open Call για το φθινόπωρο του 2018 έκαναν συνολικά 28 ομάδες αίτηση, 18 από τις οποίες συμμετείχαν στο Bootcamp του 6ου κύκλου (6-7 Οκτωβρίου), κατά τη διάρκεια του οποίου ενημερώθηκαν για τα επιμέρους κομμάτια του Business Model Canvas (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr).

Με βάση τις γνώσεις που αποκτήθηκαν αυτές τις μέρες, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους παρουσίαση, να παρουσιάσουν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου την επιχειρηματική τους ιδέα στην κριτική επιτροπή του ΟΚ!Thess και έτσι να διεκδικούν μία θέση μεταξύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο εντατικό πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας.

Οι νικήτριες ομάδες είναι:

Knowhub: Ένα σύστημα που λύνει το πρόβλημα της έλλειψης φυσικής παρουσίας στο γραφείο. Το knowhub χρησιμοποιείται για την δημιουργία και την διαχείριση ενός εταιρικού αποθετηρίου γνώσης που βοηθάει απομακρυσμένες ομάδες να δουλέψουν αποδοτικότερα και να μπορέσουν να κρατήσουν την πληροφορία οργανωμένη και προσβάσιμη από όλους.

Thrive Exclusive Management Solutions: Μια εργαλειοθήκη με στρατηγικές και στρατηγήματα που βοηθάει φαρμακεία, κλινικές αλλα και μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν την ρευστότητα και τον τζίρο τους εκπαιδεύοντας πωλητές και χρησιμοποιώντας πρακτικές προσεγγίσεις.

Wchess: Μια πλατφόρμα που επιτρέπει την διδασκαλία σκακιστικών μαθημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές ανά τον πλανήτη περιλαμβάνει ηλεκτρονικό κατάστημα και βιβλία πολυμεσικού περιεχομένου για σκάκι.

PrestaCareer: Μια νέα πλατφόρμα εύρεσης εργασίας που βοηθάει ανέργους και εργοδότες να έρθουν σε επαφή με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο.

TremorFreeMe: Μια καινοτόμα ιατρική συσκευή που εξαλείφει το τρέμουλο των χεριών χρησιμοποιώντας ηλεκτροδιέγερση των μυών, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

iCry2Talk: Μια εφαρμογή που βοηθάει τους γονείς να καταλάβουν τα μωρά τους και να ανταποκριθούν σωστά στις ανάγκες τους. H ICry2Talk μεταφράζει το κλάμα του μωρού σε πραγματικό συνδέοντας το με μια φυσική η ψυχολογική του ανάγκη όπως πείνα, πόνος ή φόβος χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης.

Bettingun: Μια υπηρεσία αυτοματοποίησης στοιχηματισμού που βοηθάει τις εταιρείες του ευρύτερου κλάδου των διαδικτυακών παιχνιδιών να αυτοματοποιήσουν τις στοιχηματικές τοποθετήσεις των χρηστών τους μέσω της διεπαφής προγραμματισμού που προσφέρει.

QuantPool: Ένας δημιουργός αλγοριθμικών ποσοτικών στρατηγικών διαπραγμάτευσης που βοηθάει επενδυτές με μικρό κεφάλαιο να έχουν πρόσβαση σε αγορές ρίσκου σαν εναλλακτική μορφή επένδυσης και προσφέρει πληροφορίες για λήψη απόφασης με βάση την προσωπική στρατηγική επένδυσης που θέλουν να ακολουθήσουν αλλά και την επιστροφή της επένδυσης που ευελπιστούν να έχουν.

Youthnest: Μια κοινότητα επαγγελματιών που υλοποιεί έργα, διαδραστικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα ωστε να βοηθήσει το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης να προωθήσει την αποτελεσματική καινοτομία και να δημιουργήσει ρεαλιστικό αντίκτυπο.

WineBingo: Μια εφαρμογή γευσιγνωσίας κρασιού για την HO.RE.CA που ενσωματώνει την δοκιμή κρασιού στις δραστηριότητες της. Η WineBingo μετατρέπει τα βαρετά σεμινάρια γευσιγνωσίας σε ένα παιχνίδι όπου όλοι οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Esend24.com: Μια ταχυδρομική υπηρεσία που λύνει το πρόβλημα της αδιαφάνειας και του κόστους για μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις.