Skip to main content

Άφθονη θα ρέει σήμερα η μπύρα στο Oktoberfest της Θεσσαλονίκης

Οι επισκέπτες θα δοκιμάζουν γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese και το λουκάνικο με πατατοσαλάτα

Περισσότερα από 4.500 λίτρα μπύρας, με αντίστοιχες ποσότητες συνοδευτικών λουκάνικων και άλλων παραδοσιακών γερμανικών εδεσμάτων, θα είναι διαθέσιμα σήμερα προς κατανάλωση, στη διάρκεια του «Oktoberfest», της φθινοπωρινής γιορτής μπύρας που διοργανώνεται φέτος για 14η χρονιά στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, από τις 11 το πρωί και με δωρεάν είσοδο.

Στη φετινή γιορτή θα υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη μπύρας (Stella Artois, Beck's, Φραγκισκάνα) ενώ θα δοθεί μεγάλη σημασία στο μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά τόσοι μουσικοί. Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει η 13μελής μπάντα «Donau Express» από το Μαύρο Δάσος που θα έρθει από τη Γερμανία ειδικά για το «Oktoberfest» ενώ στη διάρκεια της γιορτής γερμανικά συγκροτήματα θα παίξουν ελληνική παραδοσιακή μουσική για να συνοδέψουν τον χορό παραδοσιακών συλλόγων.

Οι διοργανωτές αναμένουν να στηθεί μια μεγάλη γιορτή στην αυλή της γερμανικής σχολής στην οποία οι επισκέπτες θα χορέψουν τόσο γερμανικούς όσο και ελληνικούς χορούς σε ένα αντάμωμα της κουλτούρας των δύο χωρών.

Oι επισκέπτες του Oktoberfest θα μπορούν να δοκιμάσουν τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese και το λουκάνικο με πατατοσαλάτα.

Η εκδήλωση έχει αγκαλιαστεί από το κοινό της πόλης καθώς οι επισκέπτες αυξάνονται σταδιακά και πέρσι έφτασαν τους 10.000.