Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΕΥΡΕΙΑ ΝΙΚΗ ΝΔ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, όλα δείχνουν πως θα είναι ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Το νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και οι εκπρόσωποι αυτής στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), εκλέχθηκαν το μεσημέρι στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «paratiritis-news.gr», ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, όλα δείχνουν πως θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ στη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Βαγγέλη Λαμπάκη. Άλλωστε ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση, μετά την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου από τον χώρο της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας διατηρεί στενές σχέσεις με τον Άδωνη Γεωργιάδη και στις εκλογές είχε διασφαλίσει τη στήριξη του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Δύο Παρατάξεις στην ψηφοφορία

Για την εκλογή  των νέων συλλογικών οργάνων της, Διοικητικού και  Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και των εκπροσώπων αυτής στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δημοτικής περιόδου 2019-2023, πήραν μέρος στην ψηφοφορία 121 από τους 125 εκλέκτορες. Υπήρξαν δυο παρατάξεις, ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο των Δημάρχων ήταν ως υποψήφιοι μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους από διάφορες παρατάξεις της Περιφέρειας και το ψηφοδέλτιο «Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση», αποτελούμενο μόνο από δημοτικούς συμβούλους από παρατάξεις που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι από τον κανονισμό, στην ΠΕΔ εκλέγονται 13 Δήμαρχοι, εκλέχθηκαν, ανεξάρτητα των ψήφων που συγκέντρωσαν, όλοι οι Δήμαρχοι του πρώτου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Βασίλη Μαυρίδη. Δηλαδή οι:

-Αθανασιάδης Θεόδωρος

-Γκαράνης Ιωάννης

-Ζαμπούκης Ιωάννης

-Ζεκερίδης Θεμιστοκλής

-Καλακίκος Παναγιώτης

-Κυριακίδης Ελευθέριος

-Μαυρίδης Βασίλειος

-Μιχαηλίδης Σάββας

-Μίχογλου Θωμάς

-Μουμίν Οντέρ

-Μουριάδης Θεόδωρος

-Τσιτιρίδης Γεώργιος

-Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος

Τέλος εκλέχθηκαν και 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 4 από κάθε μία από τις δύο παρατάξεις, που είναι οι:

Από το ψηφοδέλτιο των δημάρχων:

Δαβής Απόστολος

Μούτλιας Ιωάννης

Πατσουρίδης Παρασκευάς

Σταυρίδης Ιωάννης

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση

Βέρρος Αριστείδης (Άρης)

Ηλιόπουλος Στέργιος

Παπανδρέου Αθανάσιος

Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

Οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν για την ΚΕΔΕ

Για την ΚΕΔΕ όπου μετέχουν ex officio όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκλέχθηκαν 10 αντιπρόσωποι, 8 από την πρώτη παράταξη και 2 από την δεύτερη, που είναι οι:

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων με επικεφαλής τον κ. Μαυρίδη:

Γραβάνης Αντώνιος

Καψημάλης Ιωάννης

Μαρασλής Ευάγγελος

Μολλά Ισά Ριτβάν

Μπενή Ελένη

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Ταρενίδης Παναγιώτης

Τάσσου Μιχαήλ

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση (του ΣΥΡΙΖΑ)

Παπανδρέου Αθανάσιος

Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ