Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΟΣΚΑΡ (VID)

Η ταινία πρόκειται να διεκδικήσει το βραβείο όσκαρ διεθνούς ταινίας Μεγάλου Μήκους και επιλέχθηκε από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού.

Το εισιτήριο για την προσεχή διοργάνωση των 92ης τελετής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ πήρε η ελληνική ταινία «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες».

Η ταινία πρόκειται να διεκδικήσει το βραβείο όσκαρ διεθνούς ταινίας Μεγάλου Μήκους και επιλέχθηκε από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού.

Το θέμα της ταινίας είχε αναδείξει με γλαφυρό τρόπο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, αναφέροντας ότι πρόκειται για την ιστορία μιας οικοτεχνίας στο χωριό Ηλιά στον νομό Καρδίτσας, όπου παράγονται ντομάτες στις οποίες οι καλλιεργητές βάζουν μουσική και ειδικότερα Βάγκνερ. Η μεταποίηση της ντομάτας και στη συνέχεια η πώληση της παραγωγής στο εξωτερικό ουσιαστικά ανέστησε το μικρό χωριό, γεγονός που καταγράφεται στην ταινία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη και σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ