Skip to main content

Αυτή είναι η Μίντιλαντ που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League

Η περσινή δευτεραθλήτρια Δανίας, Μίντιλαντ, είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα μπαράζ για τη φάση των 16 - Γιατί είναι καλή η κλήρωση

Η περσινή δευτεραθλήτρια Δανίας, Μίντιλαντ, είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Η ομάδα του Μπο Χένρικσεν, η οποία φέτος βρίσκεται από την αρχή της σεζόν στη κορυφή της Superliga, πάνω από την Κοπεγχάγη, βρέθηκε στην 3η θέση του 6ου ομίλου του Europa League, πίσω από Ερυθρό Αστέρα και Μπράγκα και πάνω από Λουντογκόρετς.

Europa Conference League: Το προφίλ της Μίντιλαντ

Προπονητής: Μπο Χένρικσεν

Ο 46χρονος Δανός ανέλαβε την πρώτη μεγάλη προπονητική αποστολή της καριέρας του στην αρχή της σεζόν και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα. Ως ποδοσφαιριστής δεν είχε σπουδαίες περγαμηνές, όμως ως τεχνικός από το 2007 τα πηγαίνει καλύτερα. Για επτά χρόνια βρέθηκε με την ιδιότητα του παίκτη - προπονητή στην Μπρένσεϊ και το 2011 κράτησε μόνο τη δεύτερη ιδιότητα. Το 2014 μετακόμισε στη Χόρσενς, από όπου έφυγε το καλοκαίρι του 2020. Υστερα από ένα χρόνο χωρίς ομάδα, προσελήφθη από τη Μίντιλαντ, η οποία έχασε από την Άντβερπ τον Μπρίαν Πρίσκε. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα, αφού κρατάει τη Μίντιλαντ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παίζοντας κυρίως με διάταξη τριών αμυντικών και έναν παίκτη στην κορυφή.

Αστέρι: Ζούνιορ Μπρουμάντο

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος εξελίσσεται σε στυλοβάτη της Μίντιλαντ, στην προσπάθειά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα Δανίας για τέταρτη φορά στην ιστορία της (2015, 2018 και 2020 οι προηγούμενες). Ο Μπρουμάντο αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 για 2.250.000 από την Μπαΐα και ύστερα από ένα δανεισμό στη Σίλκεμποργκ διάρκειας 6 μηνών, επέστρεψε στη Μίντιλαντ, όπου άρχισε να αποδεικνύει την αξία του. Σε έντεκα αγώνες Superliga έχει σκοράρει επτά φορές και έχει βγάλει μία ασίστ, αν και στο Europa League δεν τα πήγε το ίδιο καλά, αφού σε τέσσερις αγώνες δεν βρήκε δίχτυα.

Γιατί είναι καλή κλήρωση

Η Μίντιλαντ συμμετείχε σε έναν ανοιχτό όμιλο με Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Λουντογκόρετς. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να προκριθεί στα μπαράζ του Europa League. Έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Λουντογκόρετς που ήταν αδιάφορη και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.
Γιατί είναι κακή κλήρωση

Η Μίντιλαντ είναι μία ομάδα που ξέρει να παλεύει. Το έδειξε στο Europa League, όπου αν και έμεινε εκτός διοργάνωσης, πήρε δύσκολες νίκες, όπως ήταν το διπλό με τον Ερυθρό Αστέρα και η νίκη κόντρα στην Μπράγκα. Στο πρωτάθλημα είναι στην κορυφή στο +2 από την Κοπεγχάγη. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και... δίκοπο μαχαίρι για τα ματς των μπαράζ της φάσης των 16. Το πρωτάθλημα τους έχει διακοπή και θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, ένα πολύτιμο στοιχείο για τη συνέχεια, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί θετικό για τον Δικέφαλο.
Το ευρωπαϊκό ρόστερ της Μίντιλαντ

Τερματοφύλακες: Γιόνας Λεσλ, Ελίας Ραφν Όλαφσον, Γιάρεντ Τόμπσον, Σίμον Μάντσεν, Νίκολας Μπέετσον, Βαλντεμάρ Τόρσεν
Αμυντικοί: Ντιόν Κουλς, Ντάνιελ, Χεγκ, Γιόελ Άντερσον, Χένρικ Ντάλσγκααρντ, Έρικ Σβιατσένκο, Παουλίνιο, Νίκολας Ντιρ, Χοσίν Μπιλίτι, Βίκτορ Μπακ Γένσεν, Αντρέας Μπόνεν, Μίκελ Φίσερ, Ράσμους Κρίστιανσεν, Γιάκομπ Λερχέι Λάρσεν, Πόντους Τέξελ, Ζουνίνιο
Μέσοι: Πιόνε Σίστο, Εβάντε, Αουέρ Μαμπίλλ Μπόζινταρ Κράεφ, Όλιβερ Σέρενσεν, Σάρλες, Ραφαέλ Ονιεντίκα, Γενς Λις Καζίστ, Γκούσταβ Ίσακσεν, Όσκαρ Φράουλο, Γκούσταβ Κρίστενσεν, Ντάνιελ Τζακ Τζούριτς, Αντρέας Χάνσεν
Επιθετικοί: Μαρόνι, Φρέντερικ Χέισελμπεργκ, Μαντς Χάνσεν, Βίκτορ Λιντ, Αράλ Σιμσίρ, Ντόναβαν Κάφο Μπαγκού, Ζούνιορ Μπρουμάντο

Πηγή: Sport24