Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ(ΦΩΤΟ)

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν στήσει επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών από την Τουρκία-Είχαν κρύψει σε βραχονησίδα πάνω από έναν τόνο κάνναβη.

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη προχώρησε η αστυνομία σε συνεργασία μετά το Λιμενικό στο πλαίσιο της οποίας συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία παραμένουν υπό κράτηση με διάταξη του εισαγγελέα του Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ ο τέταρτος οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή των Ψαρών τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής, ενώ στο Αγκίστρι ακόμη ένας ο οποίος αρχικά υποστήριξε πως ήταν μετανάστης αλλά δεν έπεισε τις αρχές καθώς το φουσκωτό ήταν ιδιαίτερα ακριβό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες επιχείρησαν να μεταφέρουν ναρκωτικά στις ακτές της Τουρκίας, ενώ είχαν κρύψει σε σπηλιά της ακατοίκητης βραχονησίδας Πιπέρι Σποράδων 1.172 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Όμως, πρόλαβαν να πετάξουν στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα ηρωίνης που δεν έχει ανευρεθεί.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη αφού η αστυνομία ενημερώθηκε για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών από δύο σκάφη, συμμετείχαν δέκα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος καθώς και δύο εναέρια μέσα της Frontex στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ