Skip to main content

Απόφαση ΟΣΕΘ για ανάθεση 25 επιπλέον γραμμών στο ΚΤΕΛ

Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕΘ - Βασική προτεραιότητα να τρέξει η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Η απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου για την προώθηση της εισήγησης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάθεση 25 επιπλέον γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ εγκρίθηκε σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕΘ, πρώτο μέλημα του οποίου είναι να τρέξει η διαδικασία της συμφωνίας με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Η ανάθεση αυτή θα υλοποιηθεί μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ της ΟΣΕΘ ΑΕ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς), όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, ενώ στην ανακοίνωση του οργανισμού επισημαίνεται πως έξι γραμμές του ΟΑΣΘ παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τον Μάιο του 2019 και ήδη λειτουργούν αποτελεσματικά.

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης εγκρίθηκε παράλληλα  ο προϋπολογισμός του φορέα για το 2020, αφού πρώτα συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο το ΟΣΕΘ.

Τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Καλογερούδης όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για την υπογραφή της σύμβασης που θα αρχίσει να εξομαλύνει την κατάσταση εξυπηρέτησης των μετακινούμενων με τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, κάτι που πρέπει -και μπορεί- να γίνει ορατό το συντομότερο δυνατό.

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕΘ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιάννης Καλογερούδης.
Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Τόσκας

Μέλη: Φυγαλία Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Καρασαββίδου, Θρασύβουλος Διαμαντής, Κωνσταντίνος Πάλλας (Εκπρόσωπος ΠΚΜ), Ευθύμιος Φωτόπουλος (Εκπρόσωπος Δήμου Θεσσαλονίκης, Εντεταλμένο εκτελεστικό μέλος), Παντελής Τσακίρης (Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Εκπρόσωπος ΠΕΔ-ΚΜ), Πάρις Μπίλλιας (Εκπρόσωπος ΤΕΕ-ΤΚΜ)