Skip to main content

Το νέο καλάθι προϊόντων της Θεσσαλονίκης για το 2019

Παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Detrop-Oenos το Thessaloniki Food Basket και οι τρεις νέοι Chef Ambassadors του Thessaloniki Food Festival

Το νέο καλάθι προϊόντων (Food Basket) της Θεσσαλονίκης, καθώς και οι τρεις νέοι Chef Ambassadors της πόλης παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Food Festival, της πρωτοβουλίας του δήμου Θεσσαλονίκης για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop-Oenos.

«Υπάρχουν άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να βγουν προς τα έξω και να αναδειχθούν. Εμείς τους δίνουμε μία πλατφόρμα μέσα από τον δήμο για να φανεί η δουλειά τους στο εξωτερικό.Το 2017 ξεκινήσαμε τον θεσμό του Chef Ambassador, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Έχουμε καταφέρει όχι μόνο να κάνουμε γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχουμε βρεθεί στην Αθήνα δύο φορές, όπου παρουσιάσαμε τους σεφ και τα τοπικά προϊόντα της πόλης, στο Βελιγράδι, στο Βερολίνο, αλλά και στο Costa Navarino. Δείξαμε ότι υπάρχει ταλέντο γύρω από τη γαστρονομία στη Θεσσαλονίκη, και άνθρωποι που το αξίζουν και μπορούν να ανταγωνιστούν διεθνώς», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Οι τρεις Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2019 είναι ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος από το Canteen, ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης από το Mia Feta και ο Μιχάλης Αδαμίδης από το Βαρύ Πεπόνι.

Το Thessaloniki Food Basket του 2019 δίνει έμφαση στην casual κουζίνα, η οποία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη. «Τα λεγόμενα “γαστροκαφενεία” είναι ίσως ο μεγαλύτερος αριθμός των σημείων της πόλης που αποτελούν προορισμό για έναν τουρίστα. Πρόκειται για καταστήματα πιο καθημερινά και παρεΐστικα, με οικεία ατμόσφαιρα, που δίνουν έμφαση στις πρώτες ύλες και αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα, αλλά δεν είναι τόσο αυστηρά στο setting και τον περιβάλλοντα χώρο, ωστόσο βρίσκονται σε υψηλό γαστρονομικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα μοντέρνο και νέο ύφος που συνάδει με την πόλη, ως προορισμό για ευχάριστες και σύντομες διακοπές», ανέφερε η Σύλβια Κουμεντάκη, που «τρέχει» τη συγκεκριμένη δράση.

Στα προϊόντα του Thessaloniki Food Basket περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τοπικοί οίνοι, ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, τυροκομικά προϊόντα, θαλασσινά, βιολογικά λαχανικά, όσπρια και προϊόντα άρτου.

Τα προϊόντα που μπήκαν φέτος στο καλάθι τροφίμων του δήμου προέρχονται από τους εξής παραγωγούς: «Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου», «Chef Stories», «Ellion», «Family Farms», «Kafe Passion», «Kourellas», «Mega Ostrakon», «Meli Milo», «Ο Μικρός Καλλιεργητής», «Beekeeper Family Papadopoulos», «Λουκούμια Παπαδόπουλος», «Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Προφήτης Ηλίας», «Salt Odyssey», «Αγροτικός Συνεταιρισμός Α’ Χαλάστρας» και «Κεχρής».