Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε 4 φορές κέντρο ηλικιωμένων και πήρε... απινιδωτή

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτόφωρου πέντε άτομα, το τελευταίο 24ωρο.

Στην αυτόφωρη σύλληψη πέντε ατόμων για περιπτώσεις κλοπών προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.    

Συγκεκριμένα:

• Χθες τα ξημερώματα,  αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων στο κέντρο πόλης, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρείς Έλληνες ηλικίας 29, 32 και 27 ετών, οι οποίοι αφού διέρρηξαν εμπορικό κατάστημα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ζευγάρια πλαστικά γάντια εργασίας κι ένας φορητός ασύρματος.

• Το μεσημέρι της ίδια ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών συνέλαβαν 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αναρριχόμενος από φωταγωγό εισήλθε παράνομα σε διαμέρισμα της περιοχής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε κοσμήματα. Στην προσπάθειά του να διαφύγει κατέπεσε στο κενό με συνέπεια να τραυματιστεί στα κάτω άκρα. Ο δράστης απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. (Περισσότερα εδώ)

• Περιπολούντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες το μεσημέρι, συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό, καθώς εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο επιβάτη.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών αδικημάτων που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης εξιχνίασαν μία ακόμη υπόθεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 19χρονου, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου έως περίπου τα μέσα Μαρτίου του 2019, διέρρηξε τέσσερις φορές οίκημα όπου στεγάζεται το τοπικό κέντρο ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε συνολικά χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές κι έναν απινιδωτή.