Skip to main content

Αυτόνομη κάθοδος Τρεμόπουλου για δήμο Θεσσαλονίκης σε κάθε περίπτωση

Η Οικολογία – Αλληλεγγύη συμμετέχει μόνο σε επίπεδο προγραμματικής σύγκλισης στο «πείραμα» της κεντροαριστεράς. Συνεχίζει την εκστρατεία ο Τρεμόπουλος

Οργανώνει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, με την παράταξη Οικολογία – Αλληλεγγύη, θεωρώντας ότι αυτό το διάστημα είναι κρίσιμο για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, δεδομένης και της συμμετοχής του στη διαβούλευση που ανέλαβε η «Πρωτοβουλία».

Ο κ. Τρεμόπουλος έχει δώσει τις βασικές αρχές της υποψηφιότητάς του και τις προτεραιότητες για τον δήμο, ενώ φαίνεται πολύ δύσκολο, όπως και ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί, να συμπράξει στο κεντροαριστερό... κάλεσμα της διοικούσας παράταξης του δήμου, υπό την έννοια της μη αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Αυτό το έχει καταστήσει σαφές και ο ίδιος και η παράταξή του. Εκεί που αποσκοπεί είναι η προγραμματική σύγκλιση εν όψει και του δεύτερο γύρου των δημοτικών εκλογών. Και πιθανώς η προσέλκυση στελεχών της «Πρωτοβουλίας» που δε θα ικανοποιηθούν από το αποτέλεσμα της 21ης Δεκεμβρίου...

Στην τελευταία συνέντευξή του ο κ. Τρεμόπουλος εξάλλου κάνει λόγο για αρνητικά και θετικά της διοίκησης Μπουτάρη και για απολογισμό που είναι σε εξέλιξη, αποφεύγοντας έτσι την ταύτιση με την «Πρωτοβουλία».

Εξάλλου, ο ίδιος τρέχει την υποψηφιότητά του, τη μια με την ανάδειξη της πάγιας θέσης του για τη δημιουργία τραμ στη Θεσσαλονίκη και την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης. Προσφάτως επισκέφτηκε την οδό Αγίου Μηνά και φωτογραφήθηκε στις γραμμές του παλιού τραμ που αποκαλύφθηκαν. Ο κ. Τρεμόπουλος προσπάθησε να ενημερωθεί για την τύχη των γραμμών του δικτύου τραμ, όμως στο εργοτάξιο ουδείς είχε ιδέα να του πει τι θα γίνει, όπως άλλωστε κι από τους αρμόδιους του δήμου, στους οποίους απευθύνθηκε.

Από την άλλη, φαίνεται και μια νέα συμμαχία σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, να παίρνει σάρκα και οστά. Προέκυψε από τη συνάντησή του με τον ηθοποιό, Θοδωρή Αθερίδη, με τον οποίο επίσης φωτογραφήθηκαν. Στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρει:

«Εξαιρετικός και ως ηθοποιός και ως άνθρωπος ο Θοδωρής Αθερίδης, που απολαύσαμε στην κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, «ART», στο Μικρό Παλλάς στην Αθήνα. Μαζί με τον (και σκηνοθέτη) Thodoris Atheridis, ο Άλκις Κούρκουλος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος. Ο Σαλονικιός πολύπλευρος καλλιτέχνης ρουφάει με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε πληροφορία για τα δημοτικά της Θεσσαλονίκης, κάνει εύστοχα σχόλια για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή και στέλνει προς τη γενέθλια πόλη όλη τη θετική του ενέργεια για ένα καλύτερο μέλλον».