Skip to main content

«Αυτόνομη Θύρα 10»: Δεν μπαίνουμε στο δίλημμα Παλαιοχώρι ή τίποτα

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή επέρριψαν ευθύνες προς όλους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο «κυανόλευκο» ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ευθύνες προς όλους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή επέρριψε η «Αυτόνομη Θύρα 10».

Συγκεκριμένα, οι οργανωμένοι οπαδοί του «Γηραιού» βγαίνουν μπροστά και ξεκαθαρίζουν πως «η ομάδα που υποστηρίζουμε ονομάζεται Ηρακλής φοράει ''κυανολευκα'' και μέχρι να γίνει το γήπεδο του αγωνίζεται στο Καυταντζόγλειο».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «κυανόλευκος» σύνδεσμος:

«Σαν Αυτόνομη Θύρα 10 με μεγάλη λύπη και ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ ότι στην επερχόμενη συνέλευση του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ με θέμα το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου (αν αυτό υπάρχει ακόμα) δεν θα δώσουμε το παρόν. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και είναι τρεις, τους οποίους και θα αναφέρουμε παρακάτω.

1) Αρνούμαστε να μπούμε στο δίλημμα Παλαιοχώρι ή τίποτα μιας και διαφωνούμε και με τις δυο προοπτικές. Διαφωνούμε όχι για λόγους ιδεοληπτικούς αλλά γιατί φαίνεται από χιλιόμετρα ότι και οι δυο «λύσεις» στερούνται οποιασδήποτε προοπτικής ώστε έστω να δοθεί όραμα στον κόσμο της ομάδας. Βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο από τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους οι οποίοι δυο καλοκαίρια τώρα κωλυσιεργούν, συναντιούνται, συζητούν αλλά ποτέ δεν αποφασίζουν, πράγμα που μας κάνει να αμφιβάλλουμε τόσο για τις ικανότητες τους αλλά πλέον και για τις επιδιώξεις τους.

2) Είναι καιρός πλέον όλοι αυτοί οι οποίοι εδω και δυο χρόνια κρύβονται πίσω από τα παντελόνια του συνδέσμου μας να βγουν στο φως. Να αναλάβουν το βάρος των πράξεων τους, να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους και να χαράξουν τη δική τους στρατηγική και να κριθούν γι αυτή. Κουραστήκαμε να πέφτουν στους ώμους μας βάρη πράξεων και αποφάσεων άλλων. Δυο καλοκαίρια αφήνεται η ομάδα να διασύρεται δεξιά και αριστερά, ενώ ο παραγοντικός ΗΡΑΚΛΗΣ αερολογεί αντί να βάζει τις μηχανές στο φουλ για την εξεύρεση λύσης.

Δυο καλοκαίρια αφήσαμε τον κόμπο να φτάσει στο χτένι και όταν αυτό συνέβη μπήκαμε στη μέση τη πρώτη φορά για να συνεχίσει η ύπαρξη του ποδοσφαιρικού ΗΡΑΚΛΗ και τη δεύτερη για να μη ξεφτιλιστούμε τελείως μη μπορώντας να μαζέψουμε το μετοχικό κεφάλαιο για τη δημιουργία της ΠΑΕ. Φυσικά όλες οι επιτυχίες άνηκαν στους διοικούντες και ακόμα πιο φυσικά και ηρακλείδικα σε όλες τις αποτυχίες θυμόμασταν ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά από πίεση, μετά από ξύλο, μετά από τραμπουκισμούς και ότι άλλο λεγάτε της ΑΘ10. Φέτος όμως το τροπάριο άλλαξε. Ο σύνδεσμος δεν έβγαλε άχνα.

Σας αφήσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να παίζετε την κολοκυθιά, να πηγαίνετε κάποιοι από εσάς στον Κρόνο Αργυράδων και με το που φεύγατε τηλεφωνούσαν οι υπόλοιποι για να πουν στον πρόεδρο να μην προχωρήσει σε συμφωνία καθώς «εδω η κατάσταση είναι άρρωστη», αλλά και πόσα άλλα περιστατικά δεν αναφέρουμε για να μη στεναχωρούμε άλλο τον κόσμο της ομάδας. Ορίστε λοιπόν κύριοι πεδίο δόξης λαμπρό, εμείς θα συνεχίσουμε την αφωνία μας, οπότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε.

3) Η όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος το καλοκαίρι ιδιαίτερα με την άρνηση των παραγόντων του ΗΡΑΚΛΗ εδω και μήνες να προχωρήσουν σε ενημέρωση του κόσμου της ομάδας, ώστε να μάθει και η πλατιά μάζα ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι τρέχουν τα διάφορα project των διαφόρων αφμ, έχει διαμορφώσει ένα κλίμα το οποίο θέτει σε τεράστιο κίνδυνο αυτό που με πολύ κόπο διαφυλάξαμε ολόκληρος ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ μετά τη συγχώνευση με την ΑΕΠ.

Την ενότητα και την αναγνώριση από το 99% του λαού της ομάδας ότι αυτή ήταν η συνέχεια της ομάδας μετά το 2011. Οι καταστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς ώστε να μη σπάσει το γυαλί και εμείς σαν σύνδεσμος δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα γι αυτούς. Οπότε αναμένουμε την συνέλευση και τις αποφάσεις της και ανάλογα θα πάρουμε θέση ψύχραιμη και ενωτική.

Κανονικά θα έπρεπε στην ανακοίνωση μας να πούμε ότι θα στηρίξουμε όποια απόφαση και αν παρθεί από τη γενική συνέλευση μιας και για μας αυτό είναι το ανώτατο όργανο του συλλόγου. Επειδή όμως αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες άλλα κυρίως επειδή οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και προσοχή επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε μετά από συνέλευση του συνδέσμου μας.

ΥΓ: Η ομάδα που υποστηρίζουμε ονομάζεται Ηρακλής φοράει κυανολευκα και μέχρι να γίνει το γήπεδο του αγωνίζεται στο καυταντζογλειο.

1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ».