Skip to main content

Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας σε έργα του οδικού δικτύου

Οι οδικοί άξονες επί των οποίων πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα.

Στον κόμβο του Μεταλλικού μετέβη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, ώστε να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία αλλά και να ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Σημειώνεται ότι στο σημείο πραγματοποιούνται εργασίες του έργου «Έργα βελτίωσης – επισκευές υφιστάμενων οδοστρωμάτων Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ», Υποέργο: «Βελτίωση- επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς σε τμήματα των οδικών αξόνων α)Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) και β) Επαρχιακή οδός 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη».

Το έργο αυτό αρχικού προϋπολογισμού 4.200.000,00 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποσκοπεί στη συντήρηση και αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) καθώς επίσης και της Επαρχιακής οδού 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη.

Οι οδικοί άξονες επί των οποίων πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων τόσο εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε πύλη εισόδου της Χώρας (Νέα Εθνική οδός) όσο και εξαιτίας του ότι συνδέει τους δύο δήμους Κιλκίς και Παιονίας της ΠΕ Κιλκίς.

Ως εκ τούτου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες αυτές αφενός είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και αφετέρου θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση του οδοστρώματος σε όποια τμήματα του οδικού δικτύου γίνουν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων.