Skip to main content

Αυτοψία Κυριζίδη στην Ικτίνου - Διαμαρτυρίες από καταστηματάρχες (vid)

Ελλιπή μέτρα ασφαλείας και δύσκολη πρόσβαση στους μαθητές καταγγέλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι λένε οι καταστηματάρχες.

Αυτοψία στον πεζόδρομο της Ικτίνου όπου εδώ και μερικές μέρες πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης του χώρου (δείτε εδώ), έκανε σήμερα, Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά».

Ο δημοτικός σύμβουλος τάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με δήλωσή του κατά της έναρξης των εργασιών ανάπλασης του χώρου, καθώς προκαλείται ηχορρύπανση και δυσκολεύει τη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος που βρίσκεται επί της Ικτίνου, ενώ διαταράσσεται και η λειτουργία των καταστημάτων (δείτε εδώ). Την ίδια θέση είχαν εκφράσει επίσης κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής (δείτε εδώ), τονίζοντας μάλιστα πως οι εργασίες θα έπρεπε να γίνουν το καλοκαίρι, οπότε η κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι περιορισμένη ενώ δεν λειτουργούν ούτε τα σχολεία. Σημειώνεται ότι στον πεζόδρομο υπάρχουν επτά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και σχολικό συγκρότημα με νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο.

«Πήραμε την πρωτοβουλία να επισκεφθούμε την περιβόητη ανάπλαση της Ικτίνου και διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση ήταν όπως μας την περιέγραφαν οι κάτοικοι και οι καταστήματα», δήλωσε ο κ. Κυριζίδης και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, και δύσκολη πρόσβαση για τα παιδιά στο σχολείο. Αντί να ξεκινήσουν τα έργα το θέρος, ώστε να ολοκληρωθούν στο τρίμηνο που τα σχολεία είναι κλειστά, ξεκίνησαν με τον αγιασμό...».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η κατάσταση θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες. Αδυνατώ να πιστέψω τις αιτιάσεις της διοίκησης ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες, ιδίως μέσα στο φθινόπωρο».

Ακόμη, ο κ. Κυριζίδης, επικαλούμενος τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής διέψευσε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, ο οποίος είχε δηλώσει στη Voria.gr ότι προηγήθηκε ενημέρωση και συζητήσεις με την περιοχή. «Όπως με ενημέρωσαν, ουδέποτε ήρθε σε επαφή η διοίκηση του δήμου με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο κ. Κυριζίδης.

Τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος όσο και οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπεζοκαθίσματα στο νέο σχέδιο του πεζόδρομου. Όπως υποστηρίζουν, η έλλειψη τραπεζοκαθισμάτων θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής και αύξηση της παραβατικότητας, ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

Ο κ. Κυριζίδης δήλωσε ακόμη ότι σκοπεύει να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου «όχι μόνο να κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μπουτάρη αλλά να διορθώσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή τα κακώς κείμενα και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της αναπλάσεως».

«Το νέο σχέδιο δεν προβλέπει την ισορροπία ανάμεσα στη λειτουργία των καταστημάτων και των σχολείων», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Λευτέρης Γρηγοριάδης, ένας εκ των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του πεζόδρομου και πρόσθεσε: «Φοβομαστε ότι θα επαναληφθεί το πρόβλημα της Αγίας Σοφίας όπου επί τέσσερα χρόνια οι άνθρωποι εκεί ταλαιπωρούνται χωρίς κανονιστική πράξη. Το ίδιο θα γίνει και στην Ικτίνου. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία των καταστημάτων. Θα ήταν πιο τίμιο να μας πουν ευθέως "κλείστε τα και φύγετε"».