Skip to main content

Αυτοψία στη γέφυρα του Ποταμού που επλήγη από τις τελευταίες πλημμύρες έκανε ο Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς όλους τους εμπλεκομένους για την ανυπόστατη όπως είπε, αντιπλημμυρική προστασία.

Αυτοψία στην γέφυρα του Ποταμού και ευρύτερα στην περιοχή που επλήγη από τις τελευταίες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος», έκανε το απόγευμα, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις δηλώσεις του ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς όλους τους εμπλεκομένους για την ανυπόστατη όπως είπε, μεταξύ άλλων, αντιπλημμυρική προστασία, την έλλειψη έργων αποκατάστασης και τη μη καταβολή, μέχρι τώρα, των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

«Έτσι και αλλιώς τα φυσικά φαινόμενα συμβαίνουν. Το πρόβλημα είναι τι μέτρα παίρνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, των όποιων φυσικών φαινομένων. Έτσι λοιπόν οι πλημμύρες δεν είναι τυχαίο γεγονός και δε γίνονται από μόνες τους επειδή είναι η κλιματική αλλαγή, επειδή ο Θεός δε μας πονάει και επειδή οτιδήποτε άλλα επιχειρήματα λένε οι διάφορες κυβερνήσεις και οι εκάστοτε εξουσίες. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται μέτρα αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά και αυτά δυστυχώς δε χρηματοδοτούνται ούτε από τις Περιφέρειες ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από τις κυβερνήσεις. Διότι δυστυχώς δεν θεωρούνται κερδοφόρες για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να κάνουν αυτά τα έργα. Άρα λοιπόν το ζήτημα επείγει διότι αντιπυρική προστασία δεν υπάρχει, αντιπλημμυρική προστασία δεν υπάρχει αντισεισμική θωράκιση δεν υπάρχει και ο λαός θα πληρώνει συνεχώς τα σπασμένα.

Ακόμα δεν έχουν δοθεί από αποζημιώσεις και ακόμα δυστυχώς και εδώ που είμαστε στον Ποταμό, στην Κέρκυρα, δεν έχουν ξεκινήσει τα στοιχειώδη έργα αποκατάστασης και της γέφυρας και της περιοχής εδώ και κυρίως την καταστροφών που έγιναν για τις περιουσίες των κατοίκων» δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε, σε καφενείο της περιοχής, με κατοίκους του Ποταμού.

Η διήμερη επίσκεψη του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στο νησί, θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί με την ομιλία του σε εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας στο Λαζαρέτο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

φωτογραφία αρχείου